Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii îi acuză pe mercenarii ruși că au pus mine lângă Tripoli: 'Probe fotografice verificate arată capcane şi câmpuri de mine amplasate'

News24
Libia

Comandamentul militar american pentru Africa (AFRICOM) acuză un grup de mercenari ruşi că au pus mine în jurul capitalei libiene Tripoli, încălcând astfel embargoul ONU privind armamentul în Libia, transmite AFP, relatează Agerpres.

Citește și: VIDEO - Anchetă în Germania, după ce o politiciană de extremă-dreaptă a acoperit un bust al lui Karl Marx

AFRICOM a susţinut într-un comunicat publicat miercuri că are 'dovezi clare că grupul Wagner, susţinut şi angajat de statul rus, a pus mine terestre şi dispozitive explozive improvizate' la Tripoli şi în împrejurimi.

'Probe fotografice verificate arată capcane şi câmpuri de mine amplasate fără discernământ în jurul periferiei oraşului Tripoli şi până la Sirte, de la jumătatea lui iunie', arată site-ul comandamentului american, care publică fotografii la adresa de internet https://www.africom.mil/pressrelease/33008/russia-wagner-group-complicating-libyan-cease.

Grupul Wagner - cunoscut, potrivit AFP, ca apropiat de preşedintele rus Vladimir Putin - dă dovadă astfel 'de un dispreţ total pentru siguranţa şi securitatea libienilor', a declarat directorul pentru operaţiuni al AFRICOM, generalul de brigadă Bradford Gering. 'Tacticile iresponsabile ale grupului Wagner prelungesc conflictul şi sunt răspunzătoare de suferinţele inutile şi moartea unor civili nevinovaţi. Rusia are puterea de a-i opri, dar nu şi voinţa', a adăugat el.

Washingtonul acuză adesea Moscova de amestec în conflictul din Libia, prin introducerea de arme, inclusiv avioane de vânătoare, în ciuda embargoului decis de ONU din 2011.

Rusia, alături de Emiratele Arabe Unite şi de Egipt, îl sprijină pe mareşalul Khalifa Haftar, care controlează estul Libiei şi încearcă de anul trecut să ocupe capitala. Ofensiva acestuia a fost îngreunată de implicarea Turciei de partea Guvernului de Uniune Naţională (GNA) de la Tripoli, recunoscut de comunitatea internaţională. Oraşul strategic Sirte, aflat în prezent în centrul operaţiunilor militare, este controlat de susţinători ai lui Haftar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.