Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Anchetă în Germania, după ce o politiciană de extremă-dreaptă a acoperit un bust al lui Karl Marx

cbs news
Karl Marx

O proeminentă politiciană de extremă-dreapta din Germania face obiectul unei anchete după ce a postat o înregistrare video în care ea apare acoperind un bust al lui Karl Marx cu o pungă de plastic, transmite dpa, relatează Agerpres.

Citește și: Olguța Vasilescu, palmă pentru ministrul Muncii, Violeta Alexandru: Nu a făcut ceea ce are în prerogative

Un purtător de cuvânt al poliţiei germane a confirmat că Beatrix von Storch, membră a parlamentului din partea 'Alternativei pentru Germania' (AfD), este suspectată de încălcarea legii privind adunările publice.

În înregistrarea video postată pe social media, Beatrix von Storch poate fi văzută urcând o scară pentru a acoperi cu o pungă de plastic un bust al lui Karl Marx situat în districtul berlinez Friedrichshain-Kreuzberg.

Ea este însoţită de membri ai Alternativei Tinere (JA), organizaţia de tineret a AfD, acţiunea dorindu-se a fi un răspuns la dezbaterea despre rasism revitalizată în Germania de moartea George Floyd, un afro-american decedat la Minneapolis pe 25 mai după ce un ofiţer de poliţie alb l-a presat cu genunchiul pe gât timp de aproape nouă minute.

În înregistrarea video, politiciana AfD a calificat drept ''iconoclasm'' campania de înlăturare a statuilor unor personaje istorice considerate controversate şi a acuzat stânga politică germană de ignorarea propriilor defecte ale lui Marx, descriindu-l un ''rasist şi antisemit''.

Protestul nu a fost autorizat, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, adăugând că departamentul special pentru investigarea infracţiunilor motivate politic a lansat o anchetă asupra acestui caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.