Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii îl curtează pe `dictatorul` Venezuelei. Un apropiat al lui Maduro a fot eliminat de pe Lista neagră a sanțiunilor

Nicolas_Maduro

Washingtonul a retras vineri de pe lista sa neagră un apropiat al preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro, în cadrul relaxării unor sancţiuni împotriva Venezuelei cu scopul de a promova reluarea dialogului dintre şeful statului şi opoziţia condusă de Juan Guaido şi susţinută de Washington, scrie AFP preluat de agerpres.

Carlos Erik Malpica Flores, fost cadru de conducere al companiei petroliere naţionale PDVSA şi nepot al Primei Doamne a Venezuelei, a fost scos de pe lista neagră a Trezoreriei americane, potrivit unui document publicat pe site-ul acestui minister.

Numele său a fost menţionat de presa americană la mijlocul lui mai, când Statele Unite au anunţat o relaxare foarte limitată a sancţiunilor grele împotriva Venezuelei, gest care ar trebui să încurajeze reluarea dialogului dintre preşedintele Nicolas Maduro şi opoziţie.

La 4 iunie, Nicolas Maduro a salutat "măsurile uşoare, dar semnificative" luate de Statele Unite pentru "a acorda licenţe" companiilor petroliere, astfel încât acestea să poată opera în Venezuela.

Sancţiunile impuse în 2019, în special un embargo petrolier, au vizat înlăturarea lui Nicolas Maduro de la putere după controversatele alegeri din 2018 care au condus la realegerea sa.

Preşedintele american, Joe Biden, a discutata telefonic la 8 iunie cu Juan Guaido în marja Summitului Americilor, unde Washingtonul nu l-a invitat pe Nicolas Maduro.

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a anunţat două zile mai târziu că autorităţile şi opoziţia din Venezuela "intenţionează" să reia dialogul politic la Ciudad de Mexico şi a reiterat că Washingtonul este "pregătit cu adevărat să sprijine" orice efort de dialog.

Venezuela, supusă unui val de sancţiuni americane, se confruntă cu o criză economică foarte gravă, iar locuitorii săi emigrează în număr mare pentru a scăpa de mizerie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.