Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii, îngrijorați de posibile atacuri efectuate de regimul Assad în Siria

casa alba

Casa Albă şi-a exprimat miercuri îngrijorarea cu privire la informaţiile potrivit cărora regimul lui Bashar al-Assad efectuează în Siria atacuri cu tancuri şi artilerie grea contra civililor, informează AFP. Încetarea focului, negociată şi supravegheată de Rusia şi Statele Unite şi susţinută de ONU, a intrat miercuri în a cincea zi.

"În ultimele zile, am observat o scădere a numărului de lovituri aeriene contra opoziţiei siriene şi civililor, acesta este fără îndoială un semn încurajator", a declarat Josh Earnest, purtător de cuvânt al executivului american. Cu toate acestea, el şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la posibile atacuri cu tancuri şi artilerie grea conduse de Damasc. "Dacă aceste atacuri sunt confirmate, ele ar constitui o violare flagrantă a încetării ostilităţilor", a spus el. "Vom examina aceste informaţii referitoare la violările (armistiţiului), vom lua problema foarte în serios", a mai declarat el.

Pe teren, din 27 februarie s-a observat o pauză în lupte şi bombardamente, cu toate că puterea de la Damasc şi rebelii se acuză reciproc de încălcari ale armistiţiului. Acordul de încetare a ostilităţilor exclude mişcările jihadiste ca Statul Islamic (SI) şi Frontul Al-Nosra, ramura siriană Al Qaida. Aceste grupuri continuă sa fie ţinta loviturilor forţelor guvernamentale, aviaţiei ruse şi coaliţiei internaţionale conduse de Washington, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.