Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii, îngrijorați că Rusia ar putea INVADA Ucraina: 'Știm ce s-a întâmplat în trecut. Cunoaştem strategia!'

vestidinrusia.ro
Donbass armata militari rusi

Secretarul de stat american Antony Blinken a reiterat sâmbătă că SUA sunt "serios preocupate" de acţiunile şi declaraţiile Rusiei faţă de Ucraina unde tensiunile sunt în creştere, relatează AFP şi Reuters, arată Agerpres.

"Avem serioase preocupări cu privire la activităţile militare neobişnuite ale Rusiei la frontiera cu Ucraina. Suntem într-adevăr preocupaţi de anumite retorici pe care le-am văzut şi auzit atât din Rusia, cât şi pe reţelele de socializare", a declarat Blinken în faţa presei la Dakar, unde efectuează ultima etapă a turneului său african. El a afirmat că aceste preocupări sunt pe "larg împărtăşite" de aliaţii SUA, dar nu a răspuns la întrebarea dacă serviciile de informaţii americane estimează că preşedintele rus Vladimir Putin ar dori să acapareze teritorii ucrainene. "Nu ştim care sunt intenţiile preşedintelui Putin. Dar ştim ce s-a întâmplat în trecut. Cunoaştem strategia constând în a cita provocări iluzorii din Ucraina sau din oricare altă ţări şi a le utiliza ca scuză pentru planurile Rusiei", a spus Blinken.

El s-a referit la criza survenită în 2014 în Ucraina după răsturnarea guvernului ucrainean prorus. În acelaşi an, Moscova a anexat peninsula ucraineană Crimeea, ca răspuns la revoluţia prooccidentală.

Context

Regiunea Donbas, din estul Ucrainei, este din 2014 scena unui război care a făcut peste 13.000 de morţi între forţele Kievului şi separatişti proruşi, al cărui instigator este considerat Kremlinul în pofida dezminţirilor acestuia.

Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat joi ţările occidentale că instigă tensiunile crescânde la frontierele estice ale Ucrainei şi în Marea Neagră. El a acuzat de asemenea că bombardiere occidentale s-au apropiat la o distanţă de 20 km de frontiera Rusiei.

Vezi si: Președintele Bulgariei recunoaște anexarea Crimeei: Ucraina a intrat în 'roșu'; ambasadorul Bulgariei a fost convocat de urgență la MAE al Ucrainei

Vezi și: Europa de Est e în pragul unui război: Kievul este pregătit să deschidă focul dacă migranții intră în Ucraina din Belarus .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.