Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii mută armamentul destinat Afganistanului în Ucraina: tehnologie de ultimă generație/ Lista completă

m777

SUA au aprobat un nou ajutor militar de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina. 300 de drone ucigaşe Switchblade şi 500 de rachete Javelin, printre echipamentele trimise

Potrivit purtătorului de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, este vorba de 18 tunuri M777 Howitzer, piese de artilerie de ultimă generaţie folosite până de curând de armata americană în Afganistan, însoţite de 40.000 de obuze de 155 mm, 10 radare anti-artilerie mobile AN/TPQ36 şi două radare antiaeriene AN/MPQ64 "Sentinel".

Această nouă tranşă include şi 300 de drone "kamikaze" Switchblade, precum şi 500 de rachete Javelin şi "mii de alte sisteme antitanc", la care se adaugă 200 de vehicule blindate M113 şi 100 de vehicule blindate uşoare Humvee.

Joe Biden și-a dat acordul şi pentru trimiterea de 11 elicoptere Mi-17 de fabricaţie sovietică, destinate armatei afgane, înainte ca aceasta să capituleze în faţa talibanilor.

John Kirby a precizat că acestea provin din stocurile armatei americane, sunt disponibile imediat şi vor fi livrate "cât mai curând posibil".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.