Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii fabrică o păpușă după chipul și înfățișarea lui Zelenski: are 15 cm înălțime

captură facebook
Volodimir Zelenski

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care se luptă cu o invazie rusă din februarie, va fi transformat într-o figurină de acțiune de către o companie de design de produs din Brooklyn, New York.

O companie din New York strânge 120.000 de dolari pentru a face figurina lui Zelenski Compania FCTRY, cu sediul la New York, spune că 1 dolar din fiecare figurină vândută va merge în Ucraina.

FCTRY a lansat o campanie Kickstarter pentru a finanța producția în urmă cu mai puțin de două săptămâni. Aceasta și-a atins obiectivul de finanțare de 30.000 de dolari în doar trei ore și de atunci a strâns peste 120.000 de dolari. Pentru fiecare figurină vândută, 1 dolar merge către Ucraina în cadrul campaniei care se încheie vineri.

Un prototip din lut de 15 cm înălțime al figurinei Zelenskyy, modelat de artistul Mike Leavitt din Seattle, va fi produs în masă în China, din plastic. Se așteaptă ca aceasta să fie livrată până în luna martie.

"Modul în care l-am încadrat în campanie este "eroul improbabil"", a declarat Jason Feinberg, director executiv și director de creație al FCTRY, relatează Al Jazeera. "El este liderul perfect pentru acest moment, doar acest personaj super inspirat. Are această forță reală care se vede, dar este umil și reprezintă într-un fel opusul a tot ceea ce am ajuns să asociem cu politica."

Zelenskyy, în vârstă de 44 de ani, un fost actor de comedie, a ajuns la putere în urmă cu trei ani, promițând să pună capăt războiului cu separatiștii susținuți de Moscova în estul Ucrainei.

Un comunicator iscusit, el a câștigat laude și critici la nivel mondial pentru sfidarea cu care s-a opus invaziei devastatoare a Rusiei în țara sa.

Președintele rus Vladimir Putin a trimis trupe în Ucraina la 24 februarie în ceea ce Rusia numește o "operațiune specială" pentru a dezarma și "denazifica" țara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.