Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii plătesc salariile în Ucraina: Ajutor direct de 500 de milioane de dolari după o discuție Biden-Zelenski

Publika TV
Volodimir Zelenski

Președintele american Joe Biden a vorbit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski timp de aproximativ o oră, potrivit Casei Albe.

Zelenski a postat pe Twitter după convorbirea telefonică precizând că „am împărtășit evoluția situației de pe câmpul de luptă și de la masa negocierilor. Am vorbit despre sprijinul defensiv specific, un nou pachet de sancțiuni sporite, ajutor macrofinanciar și umanitar”.

Într-un comunicat, Casa Albă a spus că Biden i-a transmis lui Zelenski că SUA „intenționează să ofere guvernului ucrainean ajutor bugetar direct de 500 de milioane de dolari”.

Ajutorul bugetar este pentru a ajuta la plata salariilor, printre altele, potrivit unui oficial.

„Liderii au discutat despre modul în care Statele Unite lucrează non-stop pentru a îndeplini principalele cereri de asistență de securitate ale Ucrainei, efectele critice pe care aceste arme le-au avut asupra conflictului și eforturile continue ale Statelor Unite cu aliații și partenerii pentru a identifica capacități suplimentare pentru a ajuta armata ucraineană să-și apere țara”, spune Casa Albă, adăugând că Biden „a revizuit și sancțiunile suplimentare și asistența umanitară anunțate săptămâna trecută”.

Apelul era programat pentru 10:45 ET (17:45 la Kiev) „pentru a discuta despre sprijinul nostru continuu pentru Ucraina în fața agresiunii ruse”. A început la 11:08 a.m. ET și s-a încheiat la 12:03 p.m. ET.

Apelul vine la o zi după ce Biden și alți oficiali americani și-au exprimat prudență față de semnalele că Rusia își reduce operațiunile militare în apropierea Kievului, sugerând că așteaptă să vadă semne mai puternice de detensionare înainte de a face o evaluare a intențiilor Moscovei.

"Vom vedea. Nu cred nimic până nu văd care sunt acțiunile lor. Vom vedea dacă vor respecta ceea ce sugerează", a spus Biden la Casa Albă marți.

Biden a precizat că, între timp, SUA vor continua să „păstreze sancțiunile puternice” și să ofere asistență armatei ucrainene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.