Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii pregătesc EXIT-ul din Siria?

arme

Programului american,  în valoare de 500 de milioane USD, de selectare si pregatire a 5.400 de rebeli ”moderati” care sa lupte împotriva ISIS, s-a dovedit un esec de proportii. Aproape toti luptatorii instruiti de americani, predîndu-se gruparii ISIS. Motiv pentru care Pentagonul cauta noi metode de a-si subordona grupuri islamiste, deja existente din Siria.

http://www.hscentre.org/

http://www.hscentre.org/

Bombardamentele aviatiei ruse si ofensiva terestra a unitatilor armatei nationale siriene vizeaza si taierea liniilor de aprovizionare terestre, din Turcia, cu arme si munitii, a tuturor grupurilor rebele. În urma cu o saptamîna, Turcia provocînd o situatie tensionata, ca urmare a unui bombardier rusesc care ar fi intrat în spatiul sau aerian. Bombardierul urmarea o coloana de aprovizionare cu munitii a rebelilor islamisti din apropiere de Al Yamdiyyah, o localitate siriana din nordul guvernoratului Latakia, de la granita cu Turcia. Coloana fiind cel mai probabil însotita de vehicule ale serviciilor de informatii turce.

Datorita incidentului din Siria, Turcia risca represalii din partea Moscovei

Pentagonul a trebuit sa se reorienteze, livrînd arme unei grupari rebele ”moderate”,  pe cale aeriana. În noaptea de 12/13 octombrie, un avion cargo al armatei SUA, de tip C-17 a delestat 50 t de munitii, la periferia orasului Hassakeh din nordul-estul Siriei. Avionul C-17 a fost escortat de aparate americane de vînatoare F-16 C. Înarcatura celor 112 paleti  a constat în grenade de mîna, munitii pentru armele automate M-16 si AK-47 dar si pentru alte tipuri de arme.

Beneficiarul fiind grupul rebel islamist Coalitia Araba Siriana care lupta împotriva armatei nationale siriene. Interesant este ca orasul Hassakeh este aparat de armata nationala siriana, fidela lui Bashar Al-Assad. Si ca cei care-l asediaza nu sunt luptatorii ISIS, ci Coalitia Araba Siriana, careia armata americana tocmai i-a parasutat 50 de t de munitii. La nord de Hassakeh si pîna la granita cu Turcia, mojoritatea localitatilor sunt controlate de kurzi care nu lasa sa patrunda din Turcia niciun convoi cu arme, destinat rebelilor islamisti. Motiv pentru care aviatia tuca îi bombardeaza pe kurzii sirieni, sub pretextul ca ar avea legaturi cu PKK-ul kurd din Turcia.

https://andrewgripp.files.wordpress.com

https://andrewgripp.files.wordpress.com

Multi analisti se întreaba de rusii n-au împiedicat în niciun fel livrarea de arme americana pe calea aerului ? Rusia vede presiunile la care este supus Washingtonul din partea partenerilor sai Arabia Saudita, Turcia si Qatar si stie ca aceasta livrare este doar o lovitura de imagine. Mai ales ca SUA nu intentioneaza sa creeze un pod aerian pentru livrarea de sisteme de rachete AA în Siria care ar periclita zborurile avioanelor rusesti. Pentru ca acestea sunt mult prea complexe si mercenarii islamisti nu pot fi instruiti în a le opera.

http://www.zinnfigur.com/

http://www.zinnfigur.com/

Rusii au în schimb libertate de miscare totala, în teatrul de actiuni militare, datorita complexul automatizat C4I ( Comanda, Control, Comunicatii, Computere, Informatii si Interoperabilitate ) pe care l-au instalat în Siria. Care a permis cîstigarea suprematiei, în ceea ce priveste razboiul radioelectronic si a utilizarii pe scara larga a mijloacelor de culegere si prelucrare a informatiilor. Rusii sunt capabili sa monitorizeze traseul fiecarui palet cu munitii si arme, localizînd, prin mijloacele lor de cercetare aeriana si cosmica, locul unde s-au depozitat aceste arme.

Cu ce arme ultrasecrete a cîstigat Putin suprematia în razboiul radioelectronic din Siria ?

Desi se autointituleaza siriana, Coalitia Araba Siriana este compusa din mai multe grupuri teroriste ai caror luptatori au fost antrenati de Arabia Saudita si Qatar : Jaysh al-Thuwar, Vulcanul Eufratului, Fortele Al-Sanadid si Brigada Grupul Al-Jazira. Coalitia Araba Siriana colaboreaza cu grupul rebel numit Armata Siriana Libera (FSA), sprijinit de SUA, care la rîndul lui a luptat cot la cot, în repetate rînduri, cu Jabhat al-Nusra ( ramura siriana a Al-Qaeda ) si ISIS, împotriva armatei nationale siriene.

http://blog-imgs-76.fc2.com/

http://blog-imgs-76.fc2.com/

Unul din cei cîtiva sefi ai Consiliului militar Suprem ai FSA care au trecut la ISIS, a recunoscut ca FSA a vîndut cate ISIS arme, printre care 200 de sisteme de rachete antitanc americane BGM-71 TOW. Atîta timp cît aceste arme livrate de americani si urmarite pas cu pas de rusi, nu ajung la ISIS, Rusia nu va întreprinde nicio actiune.

Rusia îsi testeaza alte noi arme în Siria

Mai ales ca Rusia a început dotarea armatei nationale siriene cu echipamente Shtora-1, antidotul la rachetele antitanc americane BGM-71 TOW. Si armata siriana avanseaza pe zi ce trece, sprijinita de bombardamentele aviatiei ruse care a ridicat frecventa, la 80 de lovituri aeriene pe zi.

Preluare Ziarul de Garda

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.