Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii recunosc! Vor trece ani până când Republica Moldova va ajunge la nivelul de independență energetică pe care și-l dorește

Pinterest
energie electrica

Vor trece ani până când Republica Moldova va deveni independentă din punct de vedere energetic, însă SUA vor fi alături pentru a o ajuta în atingerea acestui scop. Declarația a fost făcută de Administratorul USAID, Samantha Power, în cadrul audierilor din Comisia pentru Afaceri Externe a Camerei Reprezentanților, conform deschide.md.

”Am lucrat cu conducerea R. Moldova pentru a venit cu un plan pe energie, iar misiunea noastră din R. Moldova a lucrat cu misiunea noastră din Ucraina, pentru că R. Moldova depinde de sistemul energetic din Ucraina. Dar vor trece ani până când R. Moldova va ajunge la nivelul de independență energetică pe care și-l dorește Maia Sandu și sper din suflet că SUA vor fi alături de ea și de cetățenii R. Moldova pe întregul parcurs” a declarat Power.

Aceasta a mai notat și faptul că, datorită suplimentării ajuorului pentru Ucraina, USAID a putut să facă investiție strategică în R. Moldova nu doar în programele sale, dar și în sistemul energetic și în alte domenii pentru a susține guvernarea, care a venit cu o agendă de reforme, o agendă de integrare în Occident, dar se află într-o poziție în care este șantajată energetic de Putin în fiecare zi.

La rândul său, congresmanul Mike Lawler, care i-a pus Samanthei Power întrebarea cu privire la R. Moldova, a declarat că a participat la Convenția Moldo-Americană de săptămâna trecută, unde s-a întâlnit cu președintele Maia Sandu. El a ținut să laude pașii făcuți de guvernarea de la Chișinău pentru eradicarea corupției și implementarea reformelor. El a reiterat importanța dezvoltării relațiilor moldo-americane pentru menținerea progresului obținut și promovarea rezilienței în fața influenței maligne a Rusiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.