Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii se pregătesc de un război mare în Orientul Mijlociu: toată nebunia începe din Europa

adevarul.ro
orientul mijlociu

Un număr mare de avioane și trupe americane au fost transferate la bazele de la Souda, Elefsina, Anchialos și Creta din Grecia, precum și în Cipru, în timp ce în zonă patrulează și două portavioane.

Încă din ziua următoare atacului Hamas asupra Israelului, adică începând cu 8 octombrie, au început să curgă cererile SUA către Grecia pentru furnizarea de facilități la bazele aeriene, dar și pentru folosirea spațiului aerian grecesc.

Drept urmare, baza Souda s-a umplut cu avioane militare de categorie grea. Deja aeroportul militar din Souda nu mai poate primi alte avioane, pentru că nu mai există spațiu pe piste (după cum a relatat pentru „To Vima” o sursă din cadrul Statului Major grecesc). Autoritățile elene au primit și o cerere complet diferită. De data aceasta nu erau solicitate facilități în cadrul bazelor militare, ci un întreg aeroport pentru a gara (temporar) aeronave de transport. Prin această cerere cu caracter urgent adresată Statului Major grecesc, Statele Unite au cerut aeroportul Elefsina pentru a gara tempor aeronavele americane C-130. Este vorba de aeronave C-130 de ultimă generație, pe care americanii doresc să le aibă staționate pe un aeroport aliat cât mai aproape de Israel, astfel încât, dacă este necesar, să poată fi folosite pentru misiuni de evacuare fie a militarilor, fie a civililor (cel mai probabil).

La baza de la Souda (care este considerată cea mai importantă bază americană din Marea Mediterană), conform unor informații din surse militare, sunt staționate (sau au fost staționate) aeronave RC-135S, P-3, KC-135 Stratotanker și KC-45. Ultimele două sunt aeronave cisternă, în timp ce P-3 sunt aeronave pentru cooperare navală. Joia trecută, după-amiază, cu caracter de asemenea urgent, americanii au cerut acces la un al treilea aeroport grecesc, cel din Anchialos, unde au aterizat 15 elicoptere (Chinook și Black Hawk), care transportau 150 de militari americani.

În Cipru există o concentrare și mai mare de aeronave și militari. Cipru este la o aruncătură de băț de Israel, iar americanii au folosit deja această țară pentru evacuarea americanilor din Israel după atacurile devastatoare ale Hamas. Nu este prima dată când americanii folosesc Cipru pentru a elimina civili americani din Orientul Mijlociu. Au făcut-o și în cazul războiului civil din Beirutul de Vest, numai că atunci nu au folosit avioane de transport, ci nave cu pavilion cipriot și grecesc.

 

Trupe comando germane în Cipru

Pe rețelele de socializare circulă și o înregistrare video cu deplasarea unui grup german de comando „Kommando Spezialkräfte” (Special Forces Command, KSK) în Cipru, cu scopul transferării în Israel. Transferul pare să fie realizat prin bazele militare britanice de la Akrotiri. Nimeni, nici britanicii, nici germanii, nu a dezmințit acest videoclip. Comandamentul Forțelor Speciale ale Armatei Germane (KSK), unitatea Forțelor Speciale ale Marinei (KSM), cunoscute și ca ”înotători de luptă” și unitatea Forțelor speciale ale Apărării Federale (Bundeswehr), specializată în salvarea ostaticilor (GSG9), au fost desfășurate în Cipru, după cum a relatat revista Bild la data de 19 octombrie, citând surse din domeniul securității.

În plus, avioane militare de transport, inclusiv Airbus A400M Atlas și Lockheed C-130 Hercules, au fost de asemenea transferate în Cipru și staționează la baza britanică Episkopi. Ministerul de Externe și Ministerul Apărării din Olanda au anunțat pe 18 octombrie că trimit două avioane de transport C-130 Hercules cu 200 de militari în Cipru pentru a putea răspunde rapid dacă situația din Israel și teritoriile palestiniene se deteriorează și mai mult. În sfârșit, potrivit unot informații venite de la Nicosia, nava de război germană FGS Frankfurt Am-Main (A1412) «Combat Support Ship» este ancorată la Limassol.

Sursa: Revista Presei Rador Radio România

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.