Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii și-au retras 50% din armata dislocată în Afganistan: Mii de piese de echipament sunt distruse

Agerpres
retragere militari americani afganistan

Retragerea forţelor americane din Afganistan, care ar trebui să se încheie până la 11 septembrie, a fost realizată în proporţie de peste 50%, potrivit unei estimări săptămânale a Pentagonului, dată publicităţii marţi, conform AFP.

De când preşedintele Joe Biden a ordonat în aprilie plecarea trupelor, americanii au retras din Afganistan echivalentul a 500 de avioane de transport C-17 încărcate cu material, potrivit Comandamentului central al armatei americane (Centcom), scrie Agerpres.ro.

Peste 13.000 de piese de echipament au fost predate unei agenţii a Pentagonului pentru ca acestea să fie distruse. 'Aceste piese de echipament nu sunt defensive şi nu sunt considerate echipamente majore', subliniază Centcom.

Comandamentul central indică, de asemenea, că a cedat controlul a şase instalaţii Ministerului afgan al Apărării, acelaşi număr ca săptămâna trecută. 'Planificăm transferuri de baze şi echipamente militare suplimentare în sprijinul forţelor afgane', precizează comunicatul.

Armata americană urmează să predea afganilor şi principala sa bază militară din această ţară, cea de la Bagram, situată la aproximativ 50 km nord-est de Kabul.

Forţele americane, rezervate în privinţa publicării unor informaţii referitoare la dinamica retragerii şi data finalizării acesteia pentru a 'menţine securitatea operaţiunilor', a precizat că nu va mai face publice estimări ale retragerii sale în procente.

Ministerul american al Apărării urmează să retragă ultimii 2.500 de militari şi 16.000 de subcontractanţi civili până în 11 septembrie a.c., ziua comemorării atentatelor din 2001, care au provocat acţiunea militară a armatei americane în Afganistan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.