Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii sunt deja cu gândul la VACANŢĂ - Se pot gândi la vacanţa de vară, în anumite condiţii, spune Şeful Institutului Alergologic

stirilekanald.ro
cuplu americani

Directorul Institutului naţional pentru boli alergice şi infecţioase din SUA, Anthony Fauci, a estimat joi că americanii se pot gândi la vacanţa de vară, dar în anumite condiţii, relatează AFP. Ministrul american al finanţelor, Steven Mnuchin, a declarat la rândul său joi că poate fi avută în vedere reluarea activitatea companiilor în luna mai, potrivit Agerpres.

"Ar putea fi în cărţi", a spus Fauci într-un interviu pe canalul CBS, întrebat dacă poate avea în vedere o vară cu concedii, meciuri de baseball, nunţi şi reuniuni familiale.

El a precizat că, în ce-l priveşte, deja nu mai doarme, dar nici nu intenţionează să-şi ia concediu.

"Rămân precaut pentru că la redeschiderea ţării, aşa cum se spune acum, trebuie să fim pregătiţi pentru o redemarare a infecţiilor, trebuie să dispunem de o metodă foarte agresivă şi eficace de a identifica, izola şi urmări contactele pentru a evita un nou vârf ca acum", a spus Fauci.

"Răspunsul la întrebarea dvs (privind posibilitatea ca americanii să-şi ia vacanţa de vară) este deci da, dacă facem ce trebuie pentru a împiedica o recrudescenţă. Trebuie să ne continuăm şi chiar să ne întărim eforturile de atenuare (a contaminărilor) şi de separare fizică", a explicat medicul.

El a insistat că revenirea la normal va fi treptată şi decalată în funcţie de regiune, New Yorkul, de exemplu, fiind mult mai afectat ca alte state.

Citește și: Un tratament anti-COVID-19 a avut succes la șase pacienți în stare gravă din Israel

Anthony Fauci sugerează de câteva zile, mai în glumă mai în serios, că americanii ar trebui poate să nu mai dea mâna, pe viitor. "Spun asta pentru că oamenii se gândesc în mult mai mare măsură la igiena personală şi impactul ei asupra transmiterii unei infecţii mortale", a explicat Fauci, notează AFP.

Ministrul american al finanţelor, Steven Mnuchin, a declarat la rândul său joi într-o emisiune pe CNBC că activitatea companiilor ar putea fi reluată luna viitoare, "din momentul în care preşedintele (Donald Trump) va fi asigurat în legătură cu aspectele legate de sănătate şi vom face tot ce este necesar ca întreprinderile americane şi lucrătorii americani să poată reîncepe activitatea şi să dispună de lichidităţile de care au nevoie pentru a face afacerile să funcţioneze".

Numeroase magazine restaurante, mici afaceri au fost nevoite să-şi oprească activitatea acum aproape o lună, aruncând SUA într-o gravă recesiune. În trei săptămâni, 16,7 milioane de oameni au solicitat pentru prima dată ajutor de şomaj, o premieră. Donald Trump, care vizează un al doilea mandat la Casa Albă, nu şi-a ascuns dorinţa ca activitatea economică să fie redemarată cât mai curând posibil, menţionează AFP.

Ultimul bilanţ al Johns Hopkins University indică 432.550 de infectări cu noul coronavirus în SUA şi 14.829 decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.