Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii susțin grevele din industria auto și de la Hollywood, conform unui sondaj recent

Hollywood

Americanii susţin în general grevele din industria auto şi de la Hollywood, potrivit unui sondaj realizat pe parcursul a două zile deReuters/Ipsos, care a constatat un sprijin semnificativ atât în rândul democraţilor, cât şi al republicanilor.

Sondajul arată că 58% dintre americani susţin prima grevă simultană a sindicatului United Auto Workers împotriva Ford Motor, General Motors şi Stellantis, compania mamă Chrysler, pentru a obţine salarii şi beneficii mai bune, în timp ce 32% se opun acţiunii şi 10% au fost nesiguri, conform news.ro.

În mod similar, 60% dintre americani susţin grevele duble ale scenariştilor şi actorilor pentru a câştiga salarii mai bune şi protecţii în industria divertismentului, în timp ce 27% se opun şi 13% nu erau siguri.

Sondajul a găsit un sprijin deosebit de puternic în rândul democraţilor, care s-au aliat în mod tradiţional cu sindicatele.

Aproximativ 72% dintre democraţii autoidentificaţi au spus că susţin greva lucrătorilor auto şi 79% au spus că susţin greva de la Hollywood.

Un număr mare de republicani au spus, de asemenea, că îi susţin pe muncitorii în grevă, chiar dacă partidul lor a avansat în mod tradiţional politici pro-business şi a avut o viziune sceptică asupra opiniilor liberale susţinute de multe celebrităţi de la Hollywood.

Sondajul a constatat că 48% dintre republicani susţin greva lucrătorilor auto, în timp ce 47% se opun. În mod similar, 46% au spus că susţin grevele de la Hollywood şi 46% au spus că nu.

Această divizare s-a reflectat în lupta pentru nominalizarea republicană la preşedinţia din 2024. Fostul preşedinte Donald Trump, care conduce cu o marjă largă în opţiunile republicanilor, plănuieşte să nu participe la următoarea dezbatere a candidaţilor, din 27 septembrie şi, în schimb, să ţină un discurs lucrătorilor auto şi altor membri ai sindicatului.

Alţi candidaţi, precum Nikki Haley şi Tim Scott, au spus că lucrătorii auto cer prea mult.

Preşedintele democrat Joe Biden, care s-a alăturat UAW şi a cerut companiilor auto să cedeze mai mult în faţa solicităţilor lucrătorilor aflaţi în grevă, a făcut din sensibilizarea sindicală o parte centrală a candidaturii sale pentru realegerea în 2024.

El a câştigat 57% din gospodăriile sindicalizate, la alegerile din 2020, comparativ cu 40% pentru Trump, potrivit Edison Research.

Sondajul vine în timp ce Statele Unite au înregistrat o creştere a activismului sindical. Până în august, înainte de greva UAW, 310.000 de muncitori americani au fost implicaţi în greve, ceea ce a făcut ca 2023 să devină anul cu cele mai multe greve din 2019.

Sondajul a constatat, de asemenea, un sprijin larg pentru mişcarea muncitorească în general, chiar dacă aderarea la sindicate din sectorul privat rămâne la minime istorice în Statele Unite.

Aproximativ 61% dintre respondenţi au spus că sindicatele au îmbunătăţit calitatea vieţii tuturor americanilor, în timp ce doar 35% au spus că sindicatele nu mai sunt necesare.

Două treimi au spus că salariile directorilor executivi şi angajaţilor ar trebui să crească în mod egal -- un punct central de discuţie al grevei UAW.

Sondajul online a inclus 1.005 de adulţi din SUA a fost realizat între 19 şi 20 septembrie. Are o marjă de eroare de plus sau minus 4 puncte procentuale şi 6 puncte procentuale pentru răspunsurile democraţilor şi republicani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.