Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii trimit un munte de dolari în Ucraina și în Israel: problema spinoasă care afectează negocierile

USA Today
Joe Biden

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a reacţionat marţi Casa Albă, deşi cu prudenţă, notează AFP, informează Agerpres.

"S-ar părea că, la prima vedere, propunerea preşedintelui Camerei ne va ajuta să livrăm într-adevăr ajutor Ucrainei şi Israelului", a declarat purtătorul de cuvânt al executivului american John Kirby.

"Câteva detalii în plus" vor fi, totuşi, necesare pentru ca preşedintele Joe Biden să se poziţioneze pentru sau împotriva acestor texte, a declarat presei purtătorul de cuvânt în avionul prezidenţial în drum spre o vizită de campanie în Pennsylvania.

Pachet de 60 de miliarde pentru Ucraina

Luni seara, preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, a anunţat că va supune la vot săptămâna aceasta patru texte separate: unul pentru a ajuta Ucraina, unul pentru Israel, al treilea pentru "întărirea aliaţilor noştri din regiunea Indo-Pacific" şi ultimul pentru a "adopta măsuri suplimentare pentru contracararea adversarilor noştri şi consolidarea securităţii naţionale".

Un pachet de 60 de miliarde de dolari în asistenţă militară şi economică pentru Ucraina a fost adoptat de Senat, cu majoritate democrată, în februarie. Dar republicanii din Camera Reprezentanţilor refuză să examineze textul, printre altele, din cauza unui diferend pe problema imigraţiei.

Noul lot de texte anunţat luni, dacă va fi adoptat de Camera cu majoritate republicană, va fi apoi studiat de Senat cu majoritate democrată, înainte de a ajunge eventual pe biroul lui Joe Biden pentru ca acesta să promulgă textele.

Preşedintele democrat a discutat luni cu "speakerul" Mike Johnson şi a insistat pe lângă acesta din urmă despre "necesitatea de a avansa săptămâna în curs în Cameră" asupra acestui dosar din cauza urgenţei situaţiei, a mai declarat John Kirby.

Ucraina duce o lipsă disperată de muniţie în războiul său împotriva Rusiei, iar creditele americane sunt epuizate. Israelul, la rândul său, s-a confruntat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, cu un atac direct şi fără precedent al Iranului, în contextul unor tensiuni regionale foarte ridicate.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.