Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amintirile lui Traian Băsescu despre Marian Munteanu: 'Eu îl ţin minte'

Traian Băsescu consideră că Marian Munteanu, candidatul PNL la Primăria București, e un naționalist cu aplecări legionare. Fostul președinte și-a adus aminte că l-a văzut pe Munteanu în 1990 în Piața Universității, moment în care îl aprecia ca pe un exponent al societății civile.

”Am o poziţie neutră faţă de el, nu-l urăsc, nu-l iubesc. Eu îl ţin minte pe Marian Munteanu ca un exponent al Pieţei Universităţii. La vremea aia eu eram la Constanţa şi impresia era că aveam în faţă un lider al studenţilor care era împotriva sistemului comunist. Apoi a avut o evoluţie interesantă, nu aş spune condamnabilă, cu abordări naţionaliste, uşor aplecate şi către doctrina legionară. Aici îl poziţionez eu pe Marian Munteanu. Dacă sincer crede în abordările de tip legionar este o discuţie care trebuie făcută. Eu mă refer la opţiunile lui în declaraţii politice. După mine, este un lider de tip naţionalist, un lider de tip legionar, dar nu este rostul meu să-l critic. Nu pe Marian Munteanu îl critic şi nu relaţia lui cu eu ştiu ce instituţii sau ce personalităţi. Abordările lui acestea sunt. El poate să le aibă, le-au avut mulţi în România, dar n-au prins.”, a spus Băsescu.

Citește și: Cei mai îndrăzneți bikini: Cine are tupeul să-i poarte? / VIDEO

Fost primar al Bucureștiului, Traian Băsescu a vorbit și despre o posibilă candidatură a sa pentru această funcție la alegerile din 5 iunie.

”Sunt un om care ştie ce înseamnă Bucureştiul, care l-a scos din dughenizare, chiar cu preţul a o mie şi ceva de plângeri penale. Decizia mea legată de candidatură e luată, dar nu e oportun să o spun acum. Eu îmi permit să fac anunţul şi mai târziu. O să fac ce trebuie, ceea ce se cade pentru un politician ca mine, care a obţinut 2 mandate de parlamentar, 2 de primar şi 2 de preşedinte al României. Am discernământul să fac ce se cade. De unde trageţi concluzia că nu voi candida? Eu de la politic am obţinut toate funcţiile care se obţin prin vot. N-am fost prim ministru, dar poate le dă Dumnezeu celor care vin gândul cel bun. Dacă intru eu în cursa pentru Primăria Capitalei, nu câştigă nimeni altcineva", a spus Traian Băsescu la România TV.

Citește și: VIDEO Găinile care fac ouă verzi și roșii, cocoșii castrați care costă mai mult decât un miel

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.