Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amir Ghalenoei, înlocuitorul lui Carlos Queiroz la cârma naţionalei Iranului

content.thecoachingmanual.com/
Antrenor de fotbal

Amir Ghalenoei a fost numit în postul de selecţioner al echipei de fotbal a Iranului, în locul portughezului Carlos Queiroz, a anunţat duminică agenţia de presă IRNA, citată de Reuters, potrivit Agerpres.

Antrenorul iranian, în vârstă de 59 de ani, preia conducerea tehnică a naţionalei ţării sale pentru a doua oară, după ce a mai pregătit anterior Iranul în perioada 2006-2007, fără prea mult succes. El s-a făcut remarcat însă la nivel de club, reuşind să cucerească cinci titluri de campion naţional.

Ghalenoei a primit acum a doua şansă de a conduce reprezentativa iraniană, în ciuda criticilor venite în partea suporterilor, legate de tacticile sale conservatoare.

Portughezul Carlos Queiroz şi-a prezentat demisia după Cupa Mondială din Qatar, din noiembrie-decembrie 2022, unde Iranul a fost eliminat din nou în faza grupelor, pentru a şasea oară în tot atâtea participări la această competiţie.

Queiroz (70 ani), fost antrenor al echipei spaniole Real Madrid, care a pregătit în cursul carierei sale selecţionatele Emiratelor Arabe Unite, Africii de Sud, Portugaliei, Columbiei şi Egiptului, revenise anul trecut la cârma Iranului, după un prim mandat de opt ani la naţionala acestei ţări (2011-2019).

Numirea unui nou selecţioner străin a fost imposibilă pentru iranieni, din cauza constrângerilor financiare şi a sancţiunilor externe, precizează Reuters.

Numele lui Ali Daei, legenda fotbalului iranian, a fost vehiculat de mass-media în legătură cu postul de selecţioner, dar divergenţele politice cu regimul, pe fondul protestelor la nivel naţional, l-au exclus de pe listă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.