Se fac pași pentru revocarea lui Zgonea

Autor: Politic Scan
Publicat: 03-05-2016 17:16

Deputații PSD au decis să ceară Biroului Permanent revocarea din funcția de președinte al Camerei a fostului social-democrat Valeriu Zgonea, invocând faptul că acesta nu mai este membru PSD.

Informația a fost făcută publică de Marian Neacșu, liderul deputaților PSD, și preluată de Agerpres. Conform acestuia nu s-a decis încă, în mod oficial, pe cine va propune PSD pentru funcție.

Mai multe surse politice spun că se dorește instalarea în această poziție a lui Victor Ponta. Chiar și președintele PSD, Liviu Dragnea, a susținut ideea.

"Eu, sufletește și pragmatic, mi-aș dori ca Victor Ponta să devină președintele Camerei Deputaților şi să mergem împreună în campania electorală, cum am fost atâția ani de zile", a declarat Dragnea pentru Romnânia TV.

Citiți și: Zgonea: Ponta a performat acolo unde a fost

Totuși, faptul că o decizie (semi)oficială a PSD nu a fost anunțată sugerează că încă se discută condițiile pe care Ponta și Dragnea doresc să și le pună reciproc.

Zgonea a fost eliminat din PSD după ce a criticat faptul că Dragnea continuă să ocupe funcția de președinte, chiar și după ce a fost condamnat definitiv în instantă pentru fapte petrecute în timpul referendumului din 2012.

Citiți și: Valeriu Zgonea, exclus din PSD. Ce a declarat acesta

Conform regulamentelor PSD, excluderea unui membru (cea mai gravă sancțiune) este mai simplă decât înlăturarea din funcția de conducere în partid.

Citiți și: Codul de etică și conduită al PSD: Ce trebuie să respecte și pentru ce vor fi excluși din partid