Rarinca nu cedează: acuzații GRAVE pentru Iohannis și CSM, în cazul Livia Stanciu

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 07-07-2016 11:01
Actualizat: 07-07-2016 11:12

Mariana Rarinca, femeia condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul în care este acuzată că ar fi șantajat-o pe fosta șefă a ÎCCJ, Livia Stanciu, nu se lasă și își duce mai departe bătălia cu CSM și președintele Klaus Iohannis, care au dat undă verde pentru numirea Liviei Stanciu ca judecător la Curtea Constituțională.

Citește și: Se anunță un nou scandal în instanță: Mariana Rarinca vs. CSM și Iohannis

Vezi și: Mariana Rarinca o DISTRUGE pe Livia Stanciu, după numirea în CCR: acuzații pentru Iohannis

Rarinca susține că atât CSM, cât și președintele Klaus Iohannis au încălcat procedurile legale, atunci când CSM a acceptat cererea de pensionare, iar Klaus Iohannis atunci când a semnat decretul de pensionare al Liviei Stanciu.

Mariana Rarinca a trimis notificări către CSM și Administrația Prezidențială în data de 21 iunie, iar în data de 22 CSM a dat undă verde Cotroceniului pentru emiterea decretului de pensionare al Liviei Stanciu. De asemenea, în data de 23 iunie, președintele a semnat decretul de pensionare. Conform legii 317/2004, CSM ar fi trebuit să aștepte 15 zile, timp în care se puteau depune contestații, iar președintele putea emite decretul abia după ce avea avizul CSM. Aceste proceduri nu au fost respectate, acuză Mariana Rarinca.

”Așa cum se știe, eu am notificat Administrația Prezidențială înainte ca președintele să emită decretul pentru numirea Liviei Stanciu și înainte ca CSM să trimită către președinte hotărârea plenului prin care se hotăra pensionarea Liviei Stanciu. La momentul emiterii decretului de pensionare, hotărârea CSM nu putea produce efecte juridice, pentru că trebuiau să aștepte 15 zile. Adică, din punct de vedere legal, decretul ar fi lovit de nulitate și există și riscul ca hotărârile luate de CCR, în prezența Liviei Stanciu, inclusiv hotărârile ar putea fi lovite de nulitate.

Pentru că eu am depus deja contestația, care, conform legii 317 suspendă executarea hotărârii CSM, așadar, eu zic că suspendând hotărârea CSM, asta suspendă și decretul președintelui de pensionare a Liviei Stanciu. Aici sunt foarte multe nereguli care ar putea fi clarificate într-un fel. CSM a trimis hotărârea deși trebuia să aștepte 15 zile, timpul legal pentru contestații, iar președintele trebuia să emită decretul după ce era îndeplinită toată procedura”, a declarat Mariana Rarinca, pentru STIRIPESURSE.RO.