Fratele atacatorului de la Nisa dezvăluie un ultim gest straniu al teroristului

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 17-07-2016 18:43

Mohamed Lahouaiej Bouhlel, tunisianul de 31 de ani care a ucis 84 de oameni intrând cu un camion în mulţime la Nisa, a făcut un gest prin care îşi anunţa parcă atacul. Dezvăluirea a fost făcută de fratele teroristului, într-o declaraţie pentru Reuters în Tunisia.

Atacatorul l-a sunat pe fratele său în ziua în atentatului şi i-a spus că se pregăteşte să celebreze ziua Franţei alături de prieteni. Ulterior, Bouhlel i-a trimis fratelui său o fotografie făcută cu el însuşi, râzând, aflat în mijlocul oamenilor pe o stradă.

Vezi şi: O nouă înregistrare video cu momentul atacului din Nisa

"În acea ultimă zi, mi-a spus că este la Nisa cu prietenii lui europeni, pentru a celebra Ziua Naţională a Franţei", a declarat Jabeur, fratele atacatorului. "Părea foarte fericit şi mulţumit, râdea mult", a mai adăugat acesta.

Agenţia Reuters precizează că nu a putut verifica existenţa fotografiei, pentru că fratele teroristului a refuzat să o facă publică.

Mohamed Bouhlel avea cazier şi era cunoscut de poliţia franceză, dar nu şi de serviciile de informaţii. Motivele atacului rămân încă neclare. Premierul Franţei a declarat că atacul a fost unul de natură islamistă şi că Bouhlel s-a radicalizat foarte rapid.

Vezi şi: Familia atacatorului de la Nisa face DEZVĂLUIRI şocante

Imagini INEDITE cu atacatorul de la Nisa: 'Îi plăcea să-și arate mușchii' / FOTO