Ce LOVITURĂ: Erdogan l-a ÎNGROPAT pe Gulen cu ultima mișcare

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 30-07-2016 09:03

Autorităţile azere au închis vineri un canal independent de televiziune, care urma să difuzeze un interviu cu clericul turc Fethullah Gulen, acuzat de preşedintele Recep Tayyip Erdogan că a orchestrat tentativa de lovitură de stat din noaptea de 15-16 iulie, transmite Reuters.

Citește și: DOCUMENT - Scrisoarea de ADIO a jurnalistului care s-a SINUCIS: acuzații GRAVE pentru un politician

Citește și: Ion Cristoiu, ipoteză BOMBĂ în dosarul lui Traian Băsescu

Citește și: Mita lui SOV, efect de domino: De ce se tem liberalii. Ce greu PNL ar putea da cu subsemnatul la DNA

Citește şi: Maria Vlas îl dă de gol pe SOV: 'Conducea toată România. Politicienii veneau la el'

Citește și: SONDAJ propriu PNL: Cum stau liberalii și cât are PSD

Azerbaijanul are legături diplomatice strânse cu Turcia, care a susţinut în mod constant Baku în ciocnirile violente cu insurgenţa armenă din provincia Nagorno-Karabah.

Instanţa azeră a revocat licenţa de funcţionare a televiziunii independente ANS, după o plângere lansată de Consiliul Naţional al Televiziunii şi Radioului (NTRC). Legea permite autorităţilor să închidă canale media care răspândesc propagandă extremistă sau discriminează pe bază de etnie.

”ANS a luat o poziţie contradictorie faţă de parteneriatului strategic dintre poporul azer şi turc prin susţinerea lui Fethullah Gulen şi a adepţilor săi, care a orchestrat evenimentele sângeroase ce au cauzat numeroase morţi”, se arată într-un comunicat al NTRC.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, l-a acuzat pe fostul său aliat, clericul Fethullah Gulen, că se află în spatele tentativei de lovitură de stat.

Ulterior, preşedintele a lansat o campanie guvernamentală pentru eliminarea aşa-numiţilor gulenişti din rândul militarilor, magistraţilor, procurorilor, academicienilor, profesorilor universitari, medicilor, poliţiştilor, funcţionarilor publici şi jurnaliştilor.

Un corespondent al ANS l-a intervievat pe Fethullah Gulen în Washington, la scurt timp după evenimentele care au zguduit statul turc în urmă cu două săptămâni, scrie News.ro.