Procurori cu nume grele vor în CSM: au anchetat cazuri BOMBĂ

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 04-08-2016 15:35
Actualizat: 04-08-2016 16:34

Bătălia pentru locurile din CSM se anunță extrem de interesantă, cu atât mai mult cu cât procurori cu nume grele intră în cursă. Codruţ Olaru, fost şef DIICOT, Paul Dimitriu, procuror DNA, Romulus Varga, cel care instrumentează dosarul Hexi Pharma, şi Elena Hach, procuror al Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, sunt printre cei care vor candida pentru un loc în CSM, anunță Mediafax.

Codruţ Olaru, fost procuror şef al DIICOT şi fost adjunct al lui Tiberiu Niţu, în prezent procuror militar în cadrul Parchetului General, este unul dintre cei care candidează pentru un loc în CSM din partea Parchetului instanţei supreme. Olaru a candidat şi pentru funcţia de Procuror General al României, în final fiind desemnat să conducă parchetele procurorul Augustin Lazăr.

Justificare HALUCINANTĂ a lui Bogdan Olteanu. Mita de la Vântu 'acoperită' în declarația de avere?

Din partea Parchetului General candidează şi procurorul şef al Biroului de Criminalistică, Romulus Varga, cel care instrumentează dosarul Hexi Pharma şi care a făcut ancheta în cauza privind decesul lui Ionuţ Anghel, copilul care a murit după ce a fost muşcat de câini. De asemenea, Romulus Varga este cel care a instrumentat o parte din dosarul "Elodia", cauză în care fostul poliţist Cristian Cioacă a fost condamnat la 15 ani şi opt luni pentru uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu, deşi cadavrul nu a fost găsit.

Judecătorii și procurorii care și-au depus candidaturile potrivit datelor comunicate până la data de 04.08.2016 de către comitetele electorale locale AICI