Zi DECISIVĂ pentru preşedinta Braziliei, Dilma Rousseff. Va reuși să rămână în funcție

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 29-08-2016 12:24

Preşedinta Braziliei, Dilma Rousseff, va compărea luni în Senat pentru a se apăra personal în cadrul procedurii ce vizează destituirea sa, aceasta fiind ultima intervenţie înainte de o posibilă înlăturare a sa din funcţie, punctul final a 13 ani de guvernare a stângii în cea mai mare ţară din America Latină, relatează AFP, conform agerpres.ro.

INTERVIU - Rareș Bogdan a EXPLODAT: Un bou! Un dobitoc! Ipoteză neașteptată pentru alegeri


Chiar dacă toate pronosticurile sunt împotriva sa, dna Rousseff (68 de ani), fostă membră a gherilei, închisă şi torturată sub dictatura militară (1964-1985), va merge ''calmă, ca întotdeauna'', la această reuniune istorică, a declarat pentru AFP unul dintre consilierii săi. 

''Trebuie să ne menţinem speranţa'', declarat dna Rousseff taberei sale săptămâna trecută.

Cristian Sima, 'brokerul fugar', s-a întors în România. Ce dezvăluiri a făcut


Pentru a-i înfrunta pe senatori, a căror majoritate este în favoarea destituirii ei, potrivit sondajelor, dna Rousseff va fi însoţită de mentorul său politic, fostul preşedinte Luiz Inacio Lula da Silva (2003-2010), de celebrul cântăreţ şi militant de stânga Chico Buarque şi de mai mulţi foşti miniştri. Partizanii săi vor să vină cu autobuzele la Brasilia pentru a-şi manifesta sprijinul. 

Duminică, o manifestaţie de sprijin faţă de Dilma Rousseff a reunit circa 200 de persoane în capitala ţării, ilustrând pierderea de influenţă de către Partidul Muncitorilor (PT, de stânga), formaţiunea preşedintei.