Campanie INEDITĂ de promovare a lecturii în Portugalia: Ia-mă cu tine

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 01-09-2016 12:44

Biblioteca Sao Lázaro din Lisabona desfăşoară până la 15 septembrie un proiect în cadrul căruia 2.500 de cărţi însoţite de mesajul "Ia-mă cu tine" sunt repartizate în mod gratuit în spaţii publice - grădini, parcuri, pieţe - în scopul de a stimula interesul pentru lectură, semnalează EFE, relatează agerpres.ro.

Doliu la PNL: Un consilier judeţean, mort într-un accident rutier înfiorător

Obiectivul său este ca în societatea actuală, marcată de tehnologie şi internet, toată lumea să aibă acces la cărţi, să le ia acasă şi să simtă gustul lecturii, după cum a explicat, pentru agenţia spaniolă de presă, bibliotecara Joaquina Pereira, coordonator al proiectului. 

Potrivit acesteia, volumele incluse în această iniţiativă "sunt ediţii vechi care nu mai îndeplinesc condiţiile pentru a sta în bibliotecile de astăzi".

Procurorul General anunță schimbări de PR, la concurență cu DNA


Sao Lázaro este considerată cea mai veche bibliotecă municipală a oraşului. Principala sală păstrează mobilierul original conceput în 1883 pentru inaugurarea bibliotecii. Aceasta se află în cartierul Arroios, unul dintre cele mai mari ale oraşului. 

Potrivit datelor publicate de GfK Entertainment, în Portugalia - ţară cu 10,5 milioane de locuitori - s-au cumpărat în 2015 aproximativ 12,5 milioane de cărţi, ceea ce a însemnat cheltuieli de 147 milioane euro, cu 3% mai puţin decât în anul anterior, adaugă agenţia spaniolă de presă.