Candidat-surpriză la șefia Republicii Moldova

Autor: Andrei Radu
Publicat: 08-09-2016 19:15

Alegerile prezidențiale din Moldova vor avea parte de un candidat-surpriză. Fostul director al companiei "Gas Natural Fenosa", Silvia Radu, vrea să participe la scrutinul prezidenţial din 30 octombrie în calitate de candidat independent. Anunţul a fost făcut astăzi în cadrul unei conferinţe de presă.

"Președintele ales de popor trebuie să fie liber când preia funcția și să poată rămâne liber pe tot mandatul. Să nu se angajeze în niciun proiect politic. Să fie un om cu adevărat instituţional, un mediator veritabil, să îi reprezinte pe toţi cetăţenii şi să nu-i mai împartă după criterii geopolitice și după limba vorbită", a declarat Silvia Radu.

Citește și: Prima reacție din Moldova față de aderarea Transnistriei la Federația Rusă

Ulterior, pretendentul a mers la Comisia Electorală Centrală unde a depus actele pentru înregistrarea grupului de inițiativă care va colecta semnăturilor. Silvia Radu susţine că preşedintele trebuie să aibă viziuni moderne şi europene, care îl vor ajuta să intensifice proiectele de dezvoltare a ţării.

Din 2008 și până în 2015 Silvia Radu a activat în calitate de președinte al companiei "Gas Natural Fenosa" în Moldova, anunță publika.md.