VIDEO Lupte violente în Alep. Trupele guvernamentale avansează. OFENSIVĂ majoră și în Latakia

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 10-09-2016 14:49
Actualizat: 10-09-2016 16:51

Încet încet trupele guvernamentală cu sprijinul milițiilor pro-Assad, al luptătorilor Hezbollah, al consilierilor iranieni și al aviației ruse strâng cleștele în Alep, fosta capitală economică a Siriei și scena unor violențe grave. Orașul este în continuare împărțit între sectoarele de sub controlul armatei și cel al rebelilor islamiști.

Vezi și: Cancan la Palatul Victoria. Cine e 'SĂGEATA' liberală care face furori la Guvern

Citește și: Augustin Zegrean revine în forță: ar fi mișcare anului pe scena politică

La doar o zi dupa ce au eliberat in intregime cartierul Al-Ramouseh , trupele siriene au fost in masura sa curete si sa redeschida drumul Ramouseh , o importanta ruta de aprovizionare catre cartierele vestice ale orasului Alep care fusese taiata atunci cand teroristii islamisti si jihadisti cucerisera cartierul Al-Ramouseh si baza de artilerie Ramouseh.

Zeci de IED-uri ( dispozitive explozive improvizate ) au fost indepartate , ruta fiind acum acesibila inclusiv civililor. Doi comandanti foarte importanti ai gruparii jihadiste Jabhat Al Nusra ( Al Qaeda ) mai exact Abu Hajjar Al-Homsi si Abu Khaled Lubnan ( libanez ) au fost ucisi in urma unui raid aerian.

In urma acestor evenimente rebelii au lansat ieri seara o ofensiva in sud-estul Alepului incercand sa avanseze in zona muntelui Arba’een insa au fost respinsi rapid de catre trupele siriene stationate acolo. In acest moment fortele pro-guvernamentale avanseaza in districtul Al-‘Amariyah unde au reusit sa elibereze deja 4 cladiri importante , luptele fiind insa in curs de desfasurare.

Vezi și: Fotografia care dă FIORI reci: detaliul neștiut din spatele acestei imagini

Dupa mai bine de o luna de pauza , fortele pro-guvernamentale au lansat astazi o noua ofensiva puternica in nordul provinciei Latakia pentru a incerca sa securizeze intreaga provincie si sa patrunda in provincia vecina Idlib.

Soldatii din din Brigada "Vulturii Desertului" in coordonare cu cei din Partidul Nationalist Sirian (S.S.N.P) , Fortele de Aparare Nationala si puscasii marini sirieni au fost in masura sa elibereze rapid localitatile si dealurile Tal Malek, Nahshaba, Tal Rasha, 'Ayn Quntarah, Dhaher Abu As'ad, Ard-Al-Wata, Mazghalah, Haker Al-Tahtani,' Ayn Al-Bayda, 'Ayn Al-Hur, Al-Ra'i și Jabal Sheikh Hassan dupa ce au zdrobit efectiv defensiva teroristilor islamisti & jihadisti din Opozitia Siriana ( FSA , Jabhat Al Nusra si Partidul Islamic din Turkestan - China ) .

Fortele pro-guvernamentale au mai reusit de asemenea sa captureze punctele 540 și 650 situate in apropierea localitatii Al-Ra'i , in muntii kurzi ( Jabal Al-Akrad ).

Citește și: Liviu Dragnea face anunțul 'cel mare': Victor Ponta rămâne în PSD. Ce au convenit

Vezi și: Vezi și: OFICIAL vechiul PNL încalecă vechiul PDL. Neoficial, luptele în culise sunt dure

Vezi și: Trend inversat pentru PRU. Cum și-a vândut Ponta proiectul de dragul imunității date de Dragnea