Tragedie în munţii Apuseni: Doi elveţieni au murit după un accident cu ATV-ul

Autor: Gabriel Zamfirescu, Redactor
Publicat: 01-10-2016 18:55
Actualizat: 01-10-2016 21:08

Cele două persoane grav rănite după ce s-au răsturnat, sâmbătă, cu un ATV în Munţii Apuseni au murit, a precizat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Unirea" Alba, Florin Zecheru. Potrivit acestuia, cel care a declarat decesul celor două persoane a fost medicul de pe un elicopter SMURD ajuns la faţa locului pentru a prelua victimele.

Citeşte şi: Candidat din Republica Moldova: 'Am negociat cu Putin dar nu am stat în genunchi ca Dodon' / FOTO

Cei doi răniţi au intrat în stop cardiorespirator şi nu au mai putut fi salvaţi în pofida manevrelor de resuscitare efectuate de echipajele medicale trimise la locul accidentului. Acolo a ajuns şi un elicopter SMURD, care a efectuat anterior o deplasare la Cluj-Napoca, şi care ar fi urmat, dacă starea victimelor nu s-ar fi înrăutăţit, să îi transporte pe răniţi la Târgu Mureş. Cele două persoane decedate, un bărbat şi o femeie, sunt, din primele indicii, turişti din Elveţia, aflaţi în vacanţă în Apuseni, potrivit Poliţiei. Aceştia aveau o rulotă cu număr de Elveţia.

Citeşte şi: Traian Băsescu: 'Să ne spună Kovesi dacă a fost la Ghiţă acasă, la Ploieşti'

Din primele informaţii, conducătorul ATV-ului ar fi pierdut controlul volanului, iar vehiculul s-ar fi lovit de un cap de pod de unde a ricoşat într-o râpă. Accidentul s-a produs în comuna Gîrda de Sus, pe raza localităţii Dobreşti, pe drumul comunal 260, care face legătura cu Gheţarul de la Scărişoara.