Un prinţ saudit a fost EXECUTAT prin decapitare

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 19-10-2016 11:37
Actualizat: 19-10-2016 11:42

Arabia Saudită l-a executat pe unul dintre prinţii moştenitori, după ce acesta a fost găsit vinovat pentru uciderea unui tânăr, într-o altercaţie care a avut loc în suburbiile Riadului.

Citeşte şi: Vilnius. 'Nu poţi fi agresor în Ucraina şi pacificator în altă parte'

Potivit unui comunicat al Ministerului de Interne, Prinţul Turki bin Saud al-Kabir a fost recent condamnat la moarte, pentru uciderea unui cetăţean saudit, Adel bin Suleiman bin Abdul Karim Mohaimeed.

Citeşte şi: Aterizare FORŢATĂ a unui zbor transatlantic. Piloţii au simţit fum în cabină

Prinţul a fost găsit vinovat de către un tribunal suprem saudit.

"Autorităţile l-au arestat pe inculpat. După investigaţii amănunţite, el a fost acuzat de comiterea unei crime, iar sentinţa a fost dată de Curtea Generală. A fost pus sub acuzare şi condamnat la moarte", relevă comunicatul oficial.

VIDEO - Atac ARMAT în San Francisco

Sentinţa a fost pusă în aplicare conform unui decret regal, urmat de aprobarea Curţii de Apel şi Curţii Supreme.

Pentru a renunţa la plângerea penală, familiei victimei i s-a oferit o sumă substanţială de bani, dar rudele celui decedat au vrut să se facă dreptate în justiţie.

Citeşte şi: SUA. Liderul republicaniilor din Congres promite că va menţine embargoul impus Cubei

De la începutul anului 2016, Arabia Saudită a executat peste 100 de persoane. Mai multe organizaţii internaţionale au solicitat Riadului, în repetate rânduri, abolirea pedepsei cu moartea.

Menţionăm că pedeapsa capitală prevede decapitarea condamnatului.

"Arabia Saudită continuă să folosească pedepse crude şi inumane, contrare justiţiei şi drepturilor omului", a spus Philip Luther, şeful Amnesty International pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, citat de PressTv.

Citeşte şi: EXCES de forţă a poliţiştilor. Au intrat cu maşinile în protestatarii filipinezi / FOTO

Regatul saudit susţine că execuţiile sunt pedepse justificate pentru cei care comit crime, trafic de droguri, jafuri armate, viol şi apostazie.

Cu toate acestea, în ultimii ani, tribunalele saudite au condamnat la moarte prin decapitare şi activişti care au îndrăznit să critice regimul pe reţelele sociale.