Plângere la ANI pe numele lui Klaus Iohannis

Autor: Lucian Negrea
Publicat: 15-11-2016 14:00
Actualizat: 16-11-2016 01:12

Președintele Klaus Iohannis se vede atacat de unde se aștepta mai puțin și ajunge pe mâna Agenției Naționale de Integritate. PRM a depus o plângere la ANI prin care solicită să verifice dacă președintele Klaus Iohannis este în stare de incompatibilitate.

UPDATE - REACȚIA PREȘEDINTELUI

Citește și: Klaus Iohannis a atacat la Curtea Constituțională Legea privind eliminarea a 102 taxe

Citește și: SURSE - A ieșit din joc o variantă de premier din partea PSD

”Președintele României este primul care trebuie să dea exemplu de respectare a legilor tarii. În vederea îndeplinirii acestui demers și a combate orice înterpretare și acuzație care îi poate fi adusă, PRM a sesizat că în contrar cu prevederile constituționale (art.84, alin1-  Constituția României) care impun Președintelui de a nu face parte din nici un fel de asociație sau altă grupare partinică, acesta figurează ca membru activ al Consiliului European pentru Relații Internationale (ECFR).

În acest sens, pentru a înlătura orice dubiu, singura autoritate care se poate pronunța este Agenția Națională pentru Integritate (ANI), sens în care PRM a sesizat acesta institutie pentru a verifica dacă informațiile care  ne-au fost aduse în atenție sunt reale”, arată cei de la PRM.