Remiză în partida a cincea a meciului pentru titlul mondial la șah

Autor: Andrei Radu
Publicat: 18-11-2016 12:55

A cincea partidă dintre norvegianul Magnus Carlsen, campionul mondial en titre de șah, și rusul Serghei Kariakin, challengerul oficial, pentru titlul suprem, care are loc la New York, s-a terminat remiză după 51 de mutări, informează site-ul competiției.

A fost rândul lui Magnus Carlsen să joace cu piesele albe, într-o partidă denumită de teoreticienii jocului cu 64 de pătrate ''italiană''.

Citește și: SCANDAL IMENS în fotbal: Un coleg de-al lui Messi, ACUZAT că a fumat CANABIS în cantonament

Deși comentatorii se așteptau ca după ce a dominat clar ultimele două partide, a treia și a patra, Magnus Carlsen să concretizeze, în sfârșit, clasa superioară dovedită până acum, iată că Serghei Kariakin și-a depășit, pentru prima dată, condiția de foarte eficace apărător și a ajuns în cea mai bună poziție a sa de la debutul confruntării. Dar, nici el nu a reușit victoria, așa încât arbitrul a consemnat remiza cu numărul cinci. A fost prima oară, de la începutul meciului pentru titlul suprem la șah masculin individual desfășurat în Statele Unite ale Americii, când Magnus Carlsen a fost pus sub presiune de adversarul său.

Vineri, 18 noiembrie are loc partida cu numărul 6, iar sâmbătă, 19 noiembrie, este programată a treia zi de pauză.

După primele cinci partide, scorul este egal 2,5-2,5, anunță Agerpres.

Meciul va avea loc pe parcursul a 12 partide, fiind declarat câștigător primul care atinge cota de 6,5 puncte. În caz de egalitate, vor avea loc partide de departajare.