Poziţia nesigură a lui Tump AMÂNĂ încetarea ostilităţilor din Ucraina

Autor: Cristian Gheorghe
Publicat: 07-12-2016 15:28

Incertitudinea la Moscova şi Kiev asupra politicilor pe care le va adopta preşedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, arată că există puţine şanse de a face mai multe progrese în implementarea acordului de la Minsk de încetare a focului în Ucraina, a declarat ministrul de externe german, Frank-Walter Steinmeier, citat miercuri de Reuters, conform agerpres.

Exprimându-se miercuri la Bruxelles, Frank-Walter Steinmeier a mai declarat reporterilor că încă este neclar care va fi viitoarea relaţie dintre Rusia şi Statele Unite.

Citeşte şi: DEZASTRU în Indonezia după cutremur. Numărul morţilor creşte de la oră la oră - FOTO/VIDEO

El a notat că nici "apăsarea +butonului de reset+" nu a fost deloc uşoară în ultimii opt ani, ţinând cont de izbucnirea unor noi conflicte.

Printre altele, Steinmeier a declarat că omologul său turc a indicat că scopul principal al misiunii NATO de combatere a migraţiei în Marea Egee a fost îndeplinit. Potrivit unor diplomaţi, Turcia este nemulţumită de faptul că navele NATO se deplasează în apele contestate de ea şi Grecia de mult timp.

Steinmeier a adăugat că Turcia ar trebui să-şi reconsidere politica internă pentru ca UE să îi acorde scutirea de vize cerută.