Lovitură de teatru: Ce se întâmplă cu dosarul celor şapte violatori din Vaslui

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 02-01-2017 18:18
Actualizat: 03-01-2017 09:32

La un an după ce au fost condamnaţi definitiv la ani grei de închisoare, cei şapte tineri din Vaslui care au sechestrat şi violat o adolescentă sper la eliberare. Silviu Burada, unul dintre violatorii condamnaţi definitiv în dosarul care a scandalizat opinia publică prin atitudinea sfidătoare şi campania agresivă de denigrare a victimei, solicită rejudecarea dosarului.

Vezi şi: Liderii PNL sunt gata să predea partidul. Negocieri secrete: Cui nu-i convine să plece la Tăriceanu!

Vezi şi: Pleșu îi dă sfaturi lui Iohannis: 'Îi reproşez o neproductivă confuzie...'

Potrivit adevarul.ro, Burada şi tatăl său au înaintat o cale extraordinară de atac la Judecătoria Vaslui, prin care cer revizuirea sentinţei prin care s-a dispus condamnarea lui Burada la 10 ani de închisoare. Cererea a fost înregistrată la Judecătoria Vaslui chiar înainte de anul nou, iar dosarul a fost repartizat, prin sistemul Ecris, aceluiaşi magistrat care a judecat iniţial cazul şi a dispus eliberarea din arest a incupaţilor care şi-au recunoscut faptele. Judecătoarea Georgina Moldovan a formulat cerere de abţinere, care a fost admisă, astfel că dosarul urmează a fi judecat de un alt complet de judecată.

Primul termen de judecată a fost stabilit pentru 8 februarie 2017, dată la care judecătorii se vor pronunţa asupra admisibilităţii cererii de revizuire înaintată de Silviu şi Ioan Burada. Potrivit procedurii penale, se poate solicita revizuirea unei sentinţe dacă s-au descoperit probe noi, fapte şi împrejurări ce nu au fost cunoscute la soluţionarea cauzei şi care dovedesc netemeinicia hotărârii pronunţate. În cazul admiterii cererii de revizuire, întreg dosarul se rejudecă.