Lucian Isar îi ia la ţintă pe tehnocraţi şi pe Isărescu: 'Să sperăm că aflăm în urma anchetei'

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 12-01-2017 13:37

Finanţistul Lucian Isar, soţul Alinei Gorghiu, critică Guvernul Cioloş, Consiliul Fiscal şi mai ales BNR pentru lipsa celor 10 miliarde de lei din veniturile bugetare prognozate. La fel ca alţi economişti cunoscuţi, Isar vorbeşte despre o complicitate interesată a instituţiilor, care au tăcut în faţa unei realităţi dezarmante.

"In 2016 au fost 2 rectificari bugetare cu cantec. Ultima presupunea o crestere a prognozei, dupa virgula, desi realitatea era dezarmanta. Pentru amuzament poate fi consultat site-ul Consiliului Fiscal pentru a vedea la ce da nastere conflictul flagrant de interese. Instrumentul lui Isarescu de a pune presiune pe guvern, Consiliul Fiscal, a functionat in sensul de a da verde la ecranare. Exact ca in cazul lui Isarescu cu BNR, in spatele institutiei danseaza interesele personale. Din informatiile publice, aparent sub pretextul rectificarii pozitive o serie de cheltuieli noi au fost antamate. Acestea se pot afla daca ancheta nu se fasaie", scrie Lucian Isar pe blog.

Vezi şi: Curtea Constituțională, lovitură grea pentru PNL: victorie mare pentru PSD / VIDEO

Vezi şi: Nou pretendent la conducerea PNL. Cooperativa "exilaților", intrată în jocul de putere

Potrivit lui Isar, cei care au aflat de schemă probabil că au negociat diferite favoruri, "ca doar nu taceau degeaba cand puteau avea ceva de comentat, prin lege".

"In cazul lui Isarescu, care da sfaturi si cand nu este chemat sa o faca, exista Legea nr. 312 din 28.iun.2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României care la ARTICOLUL 3 (Colaborarea cu alte autorităţi), punctul 3 spune: Banca Naţională a României colaborează cu Ministerul Finanţelor Publice în vederea stabilirii indicatorilor macroeconomici în baza cărora se va elabora proiectul anual de buget.

Ce a primit Isarescu la schimb? Doar sustinere guvernamentala pe conversie? Simpatie pentru amenintarea cu procesul international de catre Raiffeisen bank? Sustinere pentru Darea in plata? Amanare pe tema art. 25? Sa speram ca aflam in urma anchetei care a fost jocul lui Isarescu in cazul celor 2 rectificari bugetare pozitive din 2016", mai spune Isar, susţinând practic ancheta parlamentară intens criticată de opoziţie.