FBI, anchetă după mai multe amenințări false cu bombă

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 19-01-2017 07:16

Un număr de 27 de centre ale comunităţii evreieşti din 17 state americane au raportat primirea miercuri, prin telefon, de ameninţări false cu bombă, determinând evacuări şi o anchetă a FBI, după ce o acţiune similară a mai avut loc în această lună, transmite Reuters, scrie news.ro

JCC Association of North America, o reţea de centre de sănătate şi educaţie, a precizat că organizaţiile ameninţate au conlucrat cu poliţia iar multe şi-au reluat activitatea după ce nu au fost găsite bombe şi nici nu s-au raportat pagube, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul seriei de ameninţări false din 9 ianuarie.

Emil Constantinescu reacționează VIOLENT: 'E o mare ruşine'

Ministerul Muncii, vești BUNE pentru părinți: Se dau mai mulţi bani de la 1 februarie


Nimeni nu şi-a asumat responsabilitatea pentru apelurile de miercuri şi nici pentru cele din urmă cu nouă zile, iar Biroul Federal de Investigaţii nu a menţionat vreun suspect şi nici nu a indicat vreun motiv probabil. 

FBI şi Departamentul de Justiţie investighează posibile încălcări ale drepturilor civile în legătură cu ameninţările, a arătat, într-o declaraţie, FBI. 

"FBI va aduna toate probele şi faptele disponibile şi se va asigura că această chestiune este investigată într-un mod corect, aprofundat şi imparţial", mai arată declaraţia.