Ultimul TUN al tehnocraților - AFACEREA conservării aeronavelor

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 31-01-2017 07:12
Actualizat: 31-01-2017 08:00

Se pare că ”tehnocrații” au aplicat în dese rânduri Tactica ”Pământului pârjolit” de vreme ce au distrus compania națională de transport aerian al României. Dacă vor fi confirmate oficial informațiile care circulă pe surse atunci avem a face cu un prejudiciu enorm - 11 milioane de dolari.

Vezi și: Reacția lui Klaus Iohannis după ce a fost acuzat că nu și-a plătit impozitul pe meditații

Este vorba de o decizie a conducerea TAROM prin care au fost scoase din circuit și trimise la conservare două aeronave Airbus A130. Cum scandalul a izbucnit aproape instantaneu a fost constituită o comisie de anchetă internă care să stabilească exact cum s-a ajuns la decizia de trimitele la conservare a celor două aeronave. Și mai dubios este faptul că avioanele fuseseră deja amortizate și mai dispuneau de destulă resursă de zbor. S-a sărit peste orice alte autorizări necesare și s-a dispus practic la fier vechi a celor două avioane, arată într-o anchetă jurnalistul Cătălin Tache în Național.

El susține cu documente cum s-a sărit peste aprobarea Adunării Generale a Acționarilor (AGA) și s-a dispus scoaterea din uz a avioanelor, operațiune care nu e deloc ieftină. Cineva ar trebui să răspundă pentru prejudiciul astfel creat companiei și care nu este deloc mic: ”surse din chiar cadrul Departamentului Tehnic al companiei sustin ca o operatiune de conservare a aeronavelor inseamna pe de o parte cheltuieli ocazionate de lucrarile de conservare de pana la 200.000 de dolari, in timp ce degradarea continua a starii aeronavelor aflate in conservare pot determina o uzura morala si fizica accentuata, incluzand si coroziunea suprafetelor metalice.”, susține jurnalistul.

Vezi și: Unde a apărut, după o lună, Sebastian Ghiță / FOTO

Adică avioanele ar deveni foarte curând fier vechi. Cum ițele afacerii par a fi penale conducerea executivă a comandat un audit, audit care ar fi atât de prost și de dur încât cei care l-au comandat nici nu-l mai vor și nu îl semnează.