Giganții bancari SUSȚIN protestele împotriva Guvernului: 'Exercițiu democratic'

Autor: Andrei Radu
Publicat: 11-02-2017 17:31

După ce directorul Raiffeisen Bank a salutat protestele din Piata Victoriei, a venit rândul unui alt bancher de top din România să aplaude manifestațiile din ultima vreme din țară.

"Protestele din Piaţa Victoriei sunt manifestări democratice şi nu instabilitate politică", a declarat Francois Bloch, noul director general al BRD. Acesta a spus că este greu să separi persoana fizică de cea de reprezentant al unei corporaţii, referindu-se la Steven van Groningen, şeful Raiffeisen.

“Este dificil să disociezi postura de persoana fizică de aceea de reprezentant al unei corporaţii. Este greu să te rupi", a declarat joi Francois Bloch, noul director general al BRD. Acesta a răspuns astfel la o întrebare legată de prezenţa lui Steven van Groningen, CEO al Raiffeisen Bank, în Piaţa Victoriei, alături de manifestanţi.

Citește și: RUPTURĂ în Academia Română: Ce a spus fostul ministru al Educației după apelul făcut de academicieni

Francois Bloch a spus că “Ceea ce vedem acum sunt manifestări democratice şi nu vorbim despre instabilitate politică”.

“Pentru clienţii nostri este importantă stabilitatea politică şi economică pentru a-şi putea pregăti planul de investiţii”, a adăugat directorul general al BRD, potrivit Mediafax.

De curând, prezenţa în Piaţa Victoriei a preşedintelui Raiffeisen Bank România, Steven van Groningen, l-a nemulţumit pe Liviu Dragnea, care a criticat faptul că persoane din conducerea multinaţionalelor, cum ar fi preşedintele unei bănci străine, au ieşit în stradă.

În replica, van Groningen a scris pe contul său de Facebook că prezenţa sa la protestele din Piaţa Victoriei a fost o decizie personală şi că, înainte de a fi preşedinte de bancă, este tată şi îi pasă de viitorul copiilor lui şi al ţării în care locuieşte.