Nepotul lui Iuliu Maniu, scrisoare către Klaus Iohannis: ce îi cere președintelui

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 18-02-2017 19:11
Actualizat: 18-02-2017 19:13

Nepotul lui Iuliu Maniu, doctorul Ioan Boilă, îi trimite o scrisoare președintelui Klaus Iohannis prin care îi cere să întreprindă demersuri pentru a reuși să găsescă rămășițele trupești ale lui Iuliu Maniu.

Citește și: Victor Ponta, declaraţii ŞOC despre Guvernul Grindeanu: 'Mă lupt şi cu PSD dacă e cazul'

Citeşte şi: Un celebru afacerist, fost politician, cu probleme penale, s-a SINUCIS

Citește și: 'Efectul DNA' în PNL. Reorganizări de trupe şi tabere. Ambiţii ascunse şi calcule pentru Congres

„În ziua de 5 februarie 1953, a murit în închisoarea Sighet, Iuliu Maniu, condamnat de comuniști ca trădător de țară. Adevărul este că el a fost condamnat și exterminat pentru că s-a opus comunizării României. El a fost scos din celulă, târât pe coridoarele temniței și aruncat într-o groapă comună pe un teren din Sighet. Noi, familia lui Iuliu Maniu avem ferma convingere că a existat și există posibilitatea de identificare a osemintelor lui Iuliu Maniu și  a le da pentru a fi înmormântate la Bădăcin, lângă părinții săi, conform dorinței sale.

Vă rog, deci, să dispuneți ca toate organele abilitate și cu obligații în acest sens să împlinească această dorință a noastră. Considerăm această obligație firească pentru un stat democrat și responsabil care își cinstește martirii”, semnează dr. Ioan Boilă, în scrisoarea către Klaus Iohannis, informează salajulpursisimplu.