Liderul taximetriștilor din București, fără autorizație validă, la discuții cu Primăria Capitalei

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 06-03-2017 08:46
Actualizat: 06-03-2017 15:10

Florin Aurel Strava (ZoZo, cum este cunoscut în comunitatea taximetriștilor din București), a făcut taximetrie cu toate că nu a deținut autorizație de taxi validă. Mai mult, acesta a provocat acum câteva săptămâni un grav accident de circulație, intrând în stare de ebrietate într-o ambulanță.

INCENDIAR DNA l-a filmat pe Toni Greblă, fostul judecător CCR, în baie: Ce au găsit procurorii

STENOGRAMELE care SCANDALIZEAZĂ Biserica Ortodoxă: Episcopul Teodosie, înregistrat de DNA

Cu toate acestea, el s-a aflat printre cei care au stat recent la masă cu primarul general, pe tema planurilor Primăriei Generale de a înființa 19 societăți comerciale ale municipalității, printre care și una care ar urma să se ocupe de activitatea de dispecerizare  a serviciilor de taxi în București.

Conform site-ului PMB, mașina în care se afla taximetristul (un Opel Zafira cu numerele de înmatriculare B 70 NLA) atunci când a făcut accidentul nu avea autorizație de taxi validă. Cu autorizații de taxi invalide figurează și alte câteva zeci de mașini.

ZoZo, omul lui Vasile Ștefănescu - Președintele COTAR şi membru PMP.

În spatele lui ZoZo s-ar afla Vasile Stefănescu, președintele COTAR (Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România), care a candidat din partea Partidului Mişcarea Populară (PMP), formaţiune condusă pe atunci de Traian Băsescu, pentru un loc în Parlament la cele mai recente alegeri, dar a pierdut. Dintr-o înregistrare, reiese că ZoZo este un apropiat al lui Stefănescu, ajutându-l în campania electorală a PMP cu mobilizarea șoferilor de taxi.

Cei doi s-au aflat împreună la sediul Primăriei Generale unde au discutat cu Gabriela Firea despre constituirea unui dispecerat comun al tuturor firmelor de taximetrie.