Lovitură DURĂ pentru primarul Cătălin Flutur: A fost pus sub URMĂRIRE PENALĂ de procurorii DNA

Autor: Andrei Radu
Publicat: 16-03-2017 13:44

Procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Potrivit sursei citate, Flutur este acuzat de săvârşirea infracţiunii de "abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit", ca urmare a concesionării unui teren în favoarea firmei care a construit singurul mall din municipiul Botoşani.

Citește și: Lovitură de teatru: Decizia ÎCCJ în dosarul torţionarilor disidentului Gheorghe Ursu / MINUTA

Anchetatorii au stabilit că, în calitate de primar al municipiului Botoşani, în perioada 30 noiembrie 2006- 19 decembrie 2011, "şi-a îndeplinit defectuos atribuţiunile de serviciu în ceea ce priveşte încheierea şi derularea contractului de concesiune având ca obiect exploatarea terenului în suprafaţă de 4.668,00 m.p. pe care a fost construit complexul comercial multifuncţional din Botoşani, prin diminuarea ilegală a redevenţei datorate concedentului Consiliul Local al Municipiului Botoşani", anunță Agerpres.

Potrivit DNA, săvârşirea acestei fapte a avut drept consecinţă prejudicierea bugetului local al municipiului Botoşani cu suma de 2,02 milioane de lei, "care reprezintă folos necuvenit obţinut de concesionarul societatea comercială Uvertura City Mall SRL Botoşani".