Traian Băsescu, declarație ULUITOARE: Iohannis NU poate refuza revocarea lui Lazăr și Kovesi

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 16-03-2017 14:28
Actualizat: 17-03-2017 23:19

Președintele Klaus Iohannis nu poate refuza revocarea lui Augustin Lazăr și Laura Kovesi, dat fiind că aceștia au încălcat principiul separației puterilor în stat, a declarat Traian Băsescu, pentru B1 TV. În opinia acestuia, Iohannis ar fi trebuit să-i revoce pe cei doi încă de când motivarea Curții Constitiționale a fost publicată în Monitorul Oficial.

Lovitură de teatru: Decizia ÎCCJ în dosarul torţionarilor disidentului Gheorghe Ursu / MINUTA

„Personal, cred că președintele nu poate refuza revocarea celor doi, dat fiind că discutăm de un lucru de o gravitate extraordinară: încălcarea principiului separației puterilor în stat. Cred că Ministrul Justiției a exagerat puțin vrând să vadă activitatea de management, organizatorică (a lui Kovesi și Lazăr - n.r.). Nu poate fi tolerat ca întâmplare o încălcare a separației puterilor în stat”, a declarat Traian Băsescu.

De asemenea, fostul președinte a atras atenția că dacă Iohannis nu va face acest lucru, se va crea un precedent extrem de periculos și mâine ar putea încălca grav Constituția și alți oficiali, fără a suporta consecințele pentru acest lucru.