Preşedintele PSD face ANUNŢUL decisiv pentru soarta lui Kovesi

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 19-03-2017 21:32

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, face anunţul aşteptat de toată lumea cu privire la soarta procurorului-şef al DNA. Acesta afirmă că va susţine orice decizie va lua ministrul Justiţiei în urma analizei începute.

Vezi şi: Dragnea, enervat de un ministru: O declaraţie foarte 'inspirată'

Vezi şi: Dragnea comentează RĂZBOIUL din ALDE. Este Guvernul în pericol?

"Voi susţine decizia pe care o va lua ministrul Justiţiei. Îl ştiu un om foarte cumpătat. Ce va spune ministrul Justiţiei va avea greutate. E un om profesionist, recunoscut ca anvergura profesională", a declarat Dragnea la RTV.

Potrivit lui Dragnea, decizia ministrului Tudorel Toader nu va fi supusă unui vot politic în PSD sau în coaliţie, ci va fi respectată, deşi preşedintele PSD a recunoscut că decizia are o componentă politică. "În ultimii 10 ani, majoritatea instituţiilor au cam ieşit din matca loc constituţională şi au intrat pe la vecini", a mai afirmat Dragnea.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat după decizia CCR cu privire la ancheta DNA pe OUG 13, că va avea o discuţie cu procurorul-șef al Parchetului general, Augustin Lazăr, și cu șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, și nu exclude ca cei doi să-și prezinte demisia. Ulterior, DNA a transmis un comunicat în care se preciza că doar CSM poate evalua activitatea procurorilor, iar Augustin Lazăr a anunţat că nu va demisiona.