Ungaria. Jobbik lansează o campanie pentru 'salarii egale la muncă egală' în UE

Autor: Cristian Gheorghe
Publicat: 21-03-2017 14:29

Partidul naţionalist radical ungar Jobbik lansează o campanie pentru a-şi promova iniţiativa de egalizare a salariilor în Uniunea Europeană, a anunţat marţi într-o conferinţă de presă unul din deputaţii formaţiunii, citat de MTI, conform agerpres.

Marton Gyongyosi a precizat că un comitet civil format săptămâna trecută de Jobbik i-a transmis deja o petiţie în acest sens secretarului general al Comisiei Europene, Alexander Italianer.

Cel mai BOGAT om al planetei, faţă-n faţă cu preşedintele SUA - FOTO

Comitetul de iniţiativă cere în această petiţie o evaluare rapidă a solicitării, pentru a putea începe fără întârziere strângerea celor un milion de semnături necesare ca principiul "salarii egale la muncă egală" să fie înscris în statutul Uniunii Europene, a subliniat deputatul Jobbik.

Liderul formaţiunii, Gabor Vona, care va da startul campaniei de promovare marţea viitoare la Budapesta, are prevăzute vizite în 26-27 de oraşe şi întâlniri cu reprezentanţi ai sindicatelor şi alte organisme reprezentative, a menţionat Marton Gyongyosi.

Deputatul ungar a anunţat săptămâna trecută că reprezentanţi din opt state central şi est-europene, inclusiv România, au creat un comitet civil internaţional cu scopul de a propune executivului european o iniţiativă vizând egalizarea salariilor în Europa. Potrivit regulamentului UE, Comisia Europeană poate face propuneri legislative pe probleme în care Uniunea are competenţa de a legifera în baza unor iniţiative cetăţeneşti susţinute de cel puţin un milion de cetăţeni ai blocului comunitar, provenind din cel puţin şapte state membre din cele 28.