Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai BOGAT om al planetei, faţă-n faţă cu preşedintele SUA - FOTO

Bill Gates, cel mai bogat om de pe planetă, a fost primit luni la Casa Albă de preşedintele SUA, Donald Trump, cei doi miliardari discutând la întrevedere aspecte privind progresele înregistrate în cadrul programelor pentru sănătate, dezvoltare şi educaţie în lume, relatează DPA.

Gates, cofondator al Microsoft, a subliniat 'rolul esenţial pe care SUA l-au avut în obţinerea unor astfel de progrese', se arată într-un comunicat al Bill&Melinda Gates Foundation (Fundaţia Bill şi Melinda), citat de media americane.

Preşedintele parlamentului de la Chişinău, INFLAMAT de iniţiativa lui Dodon:'Ar trebui să se abţină'

Presa nu a avut acces la discuţiile purtate de cei doi miliardari şi Casa Albă nu a difuzat nicio declaraţie, dar purtătorul de cuvânt Sean Spicer a afirmat că Gates şi Trump au discutat despre angajamentul lor comun în descoperirea şi combaterea apariţiei unor maladii în întreaga lume.

Spicer a declarat jurnaliştilor că Trump l-a felicitat pe Gates pentru activitatea depusă de fundaţie în domeniul sănătăţii şi securităţii sanitare în lume.

content-image

'Grupuri filantropice private generoase şi inovatoare cum este Fundaţia Gates sunt deosebit de importante pentru misiunea noastră de a găsi remedii în viitor', a spus Spicer.

Vizita a survenit la câteva zile după ce administraţia Trump a publicat proiectul de buget pe 2018 care prevede reduceri majore de cheltuieli în ceea ce priveşte ajutoarele internaţionale şi la Departamentul de Stat al SUA. Directorul executiv al Bill&Melinda Gates Foundation, Susan Desmond-Hellmann, a afirmat că este 'profund preocupată' de faptul că proiectul de buget al administraţiei Trump 'îi afectează disproporţionat pe cei mai săraci oameni din străinătate şi din ţară'.

Israel: Sistemul antirachetă Praştia lui David va deveni operaţional în două săptămâni

Purtătoarea de cuvânt a Fundaţiei Gates, Sarah Logan, a declarat că fundaţia 'are o istorie îndelungată de cooperare cu oficiali din ambele tabere (politice) în ceea ce priveşte urmărirea priorităţilor comune, cum ar fi sănătatea şi dezvoltarea la nivel global şi sistemul local de educaţie'.

Gates, a cărui avere netă este estimată de revista Forbes la 86 miliarde de dolari, a renunţat în 2008 la postul de conducere pe care l-a deţinut la Microsoft pentru a se ocupa de fundaţia de caritate pe care el şi soţia sa au întemeiat-o.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.