Nigel Farage, apostrofat în plenul PE după ce a comparat UE cu MAFIA

Autor: Cristian Gheorghe
Publicat: 05-04-2017 13:45

Eurodeputatul britanic Nigel Farage, fost lider al formaţiunii eurofobe britanice UKIP (Partidul pentru Independenţa Marii Britanii), a fost apostrofat miercuri în Parlamentul European după ce a comparat Uniunea Europeană cu mafia, pentru ca ulterior să-şi retragă termenul, dar numai pentru a-l înlocui cu cel de "gangsteri", relatează DPA, potrivit agerpres.

"Cu astfel de cereri vă arătaţi răzbunători şi răi", a declarat Farage în timpul unei dezbateri cu privire la Brexit, făcând referire la informaţiile că Uniunea Europeană ar putea cere Marii Britanii o sumă de până la 60 de miliarde de euro pentru a reglementa aspectul contribuţiilor asumate de Londra.

Cum vede Moscova atacul chimic din Siria. 'A fost lovit un depozit al teroriştilor'

"Vă comportaţi ca o mafie. Credeţi că vă suntem ostatici. Nu suntem, suntem liberi să plecăm", a continuat el, atrăgând proteste sonore din parte altor membri ai Parlamentului.

Preşedintele PE, italianul Antonio Tajani, l-a întrerupt din discurs pentru a-l avertiza că este inacceptabil să compare UE cu mafia, la care eurodeputaţii au aplaudat.

Ulterior, Farage a recunoscut că există unele "sensibilităţi naţionale" legate de cuvântul "mafie" şi l-a înlocuit cu "gangsteri".

Vizibil mândru de afirmaţiile sale, Farage şi-a repetat mesajul şi pe Twitter. "UE se comportă ca nişte gangsteri", a transmis el pe reţeaua socială, alături de un clip video în care poate fi văzut în Parlamentul de la Strasbourg.