Vicepremierul Sevil Shhaideh, veşti uriaşe pentru studenţi

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 08-04-2017 13:23

Sevil Shhaideh a declarat vineri seară, la Antena3, că cele 30 de cămine studenţeşti care vor fi construite prin Compania Naţională de Investiţii (CNI) în toate centrele universitare reprezintă un obiectiv major al programului de guvernare. 

„Am primit o prioritizare de la Ministerul Educaţiei în funcţie de numărul de locuri în cămine. Vorbim de peste 70.000 de locuri în toate centrele universitare”, a precizat Shhaideh la Antena 3. 

Cât priveşte EURO 2020, ministrul a spus că este pregătită documentaţia pentru patru stadioane - Dinamo, Steaua, Arcul de Triumf şi Rapid.

Geoană, despre atacul SUA: 'Idila între Trump și Kremlin s-a SFÂRȘIT înainte de a începe'

" În dosarul de aderare de candidatură la Euro 2020, ne-am asumat patru stadioane să le realizăm prin CNI. În acest moment sunt trei gata pregătite cu toate documentele de proprietate. Pentru a intra în program, să lansezi o procedură de achiziţie publică, trebuie să avem toate documentele de proprietate, cadastrare. Avem o problemă la nivelul stadionului Dinamo, suntem încă în discuţie cu MAI", a menţionat Shhaideh. 

Un alt obiectiv, a spus oficialul MDRAPFE, îl constituie infrastructura de justiţie - tribunale şi sedii de judecătorii. 

"Mai avem, în conformitate cu un memorandum stabilit în 2014, pe infrastructură de justiţie, tribunalele şi sedii de judecătorii - reabilitare şi avem deja 28 de instanţe în lucru", a spus Shhaideh. 

Ea a adăugat că o altă prioritate o constituie lucrările de consolidare la patru spitale din Bucureşti şi din ţară. 

"La nivelul CNI se mai gestionează un fond pentru intervenţiile în primă urgenţă - partea de consolidare pentru acele clădiri care prezintă expertiză, risc seismic de gradul I sau risc seismic de gradul II. Acest fond din cota pe care Inspectoratul de Stat în Construcţii o colectează. Avem în lucru patru spitale pe parte de consolidare, din Bucureşti şi din ţară. Un exemplu este Spitalul de pediatrie de la Piatra Neamţ. Al doilea spital care este în analiză este Spitalul Judeţean de Urgenţă de la Galaţi", a subliniat ministrul. 

Ea a mai precizat că vor fi construite şi trei spitale noi, cu finanţare prin Programul Operaţional Regional. 

"Apoi avem sportul de performanţă, şi mă refer aici la săli polivalente. Mai avem tot la nivelul de sport de masă tot ceea ce înseamnă bazine didactice, sălile de sport didactice. Aceste bazine didactice sunt fie la nivelul universităţilor, fie la nivelul şcolilor de profil. Ele sunt la solicitarea federaţiilor sportive de specialitate, deci priorităţile sunt în baza solicitărilor transmise", a mai spus Shhaideh.