Un guvernator american şi-a dat DEMISIA după un SCANDAL imens cu amante şi bani publici-FOTO

Autor: Cristian Gheorghe
Publicat: 11-04-2017 11:15

Guvernatorul statului american Alabama, republicanul Robert Bentley, a demisionat luni în urma unui scandal provocat de relaţia extraconjugală cu asistenta sa de presă şi care ameninţa să conducă la destituirea sa, relatează BBC News, AFP şi EFE, conform agerpres.

Robert Bentley, în vârstă de 74 de ani, fost dermatolog şi diacon baptist, aflat la cel de-al doilea mandat de guvernator, şi-a prezentat demisia după ce aleşii statului Alabama au declanşat procedura de destituire a sa.

Un senator rus pune 'punctul pe i': 'Bateriile noastre NU vor doborâ rachetele americane în Siria'

El ignorase săptămâna trecută apelurile de a demisiona, venite inclusiv din partea unor lideri republicani.

Un raport de 3.000 de pagini al comisiei de etică a Camerei Reprezentanţilor din Alabama a stabilit însă că guvernatorul le-a cerut unor oficiali ai statului să îl ajute să acopere 'o relaţie nepotrivită', şi că 'a încurajat o atmosferă de intimidare' pentru a ascunde scandalul.

Potrivit comisiei de etică, există motive de a crede că Bentley a comis patru infracţiuni implicând posibil abuz de fonduri publice.

Acelaşi raport consemnează că guvernatorul i-a trimis din greşeală soţiei sale, Dianne Bentley, un SMS adresat presupusei iubite, Rebekah Caldwell Mason, şi în care scria: 'Te iubesc, Rebekah'.

În martie 2014, soţia guvernatorului a înregistrat în secret o conversaţie telefonică explicită între acesta şi o femeie căreia i se adresa cu numele de 'Rebekah'.

Maduro continuă retorica anti-SUA: 'Washingtonul vrea ca Venezuela să explodeze'

Dna Bentley a înaintat divorţ în august 2015, afirmând că mariajul lor care dura de 50 de ani a fost distrus iremediabil.

Bentley a insistat că relaţia sa cu Rebekah Caldwell Mason a fost doar una platonică, însă în raport se menţionează că personalul de securitate a văzut-o pe femeie 'părăsind biroul guvernatorului cu părul răvăşit şi cu hainele în dezordine'.

Rebekah Mason, fost reporter de televiziune, mamă a trei copii şi al cărei soţ lucra şi el pentru guvernator, a demisionat în luna martie după declanşarea scandalului.

Demisia lui Bentley, un om politic altădată respectat, nu pune însă capăt acestui caz. Comisia de etică a transmis procurorului un dosar referitor la nereguli legate de fonduri de campanie. Luni după-amiază, el s-a prezentat la biroul şerifului din comitatul Montgomery, unde s-a recunoscut vinovat de două infracţiuni.

După demisia lui Bentley, adjuncta sa Kay Ivey, tot o republicană, a depus jurământul în funcţia de guvernator.