Cadou pentru Papa Francisc la Fatima. Rozariu de 26 de metri şi 540 de kilograme

Autor: Cristian Gheorghe
Publicat: 09-05-2017 11:00

Un rozariu, cântărind 540 de kilograme şi având o înălţime de 26 de metri, a fost realizat de artista portugheză Joana Vasconcelos pentru a fi dăruit papei Francisc când va vizita la 12 mai sanctuarul de la Fatima, cu prilejul aniversării a o sută de ani de la prima apariţie a Fecioarei, relatează EFE, conform agerpres.

Rozariul intitulat 'Suspensión' a fost instalat marţi la intrarea în biserica Santisima Trinidad, din Fatima, şi va fi iluminat cu prilejul intrării sfântului părinte în acest lăcaş la 12 mai.

Fostul premier francez DEZERTEAZĂ din rândul socialiştlor şi se alătură mişcării lui Macron

Lucrarea realizată la comanda sanctuarului cu prilejul centenarului este formată din piese albe şi aminteşte de rozariul din mărgele albe pe care Fecioara îl ţinea în mână la prima sa apariţie la Fatima. Acest obiect religios a devenit indispensabil pentru toţi pelerinii care vin la Fatima, indiferent de condiţia şi provenienţa lor socială, cultural sau geografică.

În octombrie anul trecut, papa Francisc a confirmat că se va deplasa în Portugalia în cursul acestui an la marele pelerinaj anual de la Fatima, localitate aflată la 130 de kilometri de Lisabona.

După papa Paul al VI-lea în 1967 şi papa Ioan Paul al II-lea în 1982, papa Benedict al XVI-lea a fost cel de-al treilea suveran pontif care a participat la pelerinajul de la sanctuarul catolic de la Fatima, în 2010, unde a fost întâmpinat de circa 500.000 de credincioşi

Vizita papei Francisc din 12 şi 13 mai va marca aniversarea centenarului de la prima apariţie a Fecioarei din Fatima. Conform tradiţiei catolice, Fecioara Maria s-ar fi arătat de saşe ori în faţa a trei copii păstori, prima oară la 13 mai 1917.

Cum vrea Trump să aducă pacea în Afganistan? Suplimentează numărul militarilor americani

Francis Marto şi sora sa, Jacinta, au murit la trei ani de la apariţii, la vârsta de 10 şi, respectiv, 9 ani. Al treilea copil vizionar, Lucia de Jesus dos Santos, a devenit călugăriţă şi a murit în 2005, la 97 de ani. Procesul său de beatificare se află încă în etapa de definire.

Fecioara a arătat copiilor viziuni - Cele trei secrete de la Fatima - privind sfârşitul Primului Război Mondial, izbucnirea Celui de-Al Doilea Război Mondial şi ''reconversia'' Rusiei comuniste la creştinism. Cel de-al treilea secret a fost dezvăluit abia în 2000 de Ioan Paul al II-lea, pe atunci papă, care a declarat că viziunea era o profeţie a tentativei sale de asasinare din 1981.