Primele concluzii după summitul 'O centură, un drum' de la Beijing

Autor: Cristian Gheorghe
Publicat: 15-05-2017 13:36

Primul summit 'O centură, un drum', consacrat noilor Drumuri ale Mătăsii, s-a încheiat luni la Beijing cu un 'vast consens' şi 'rezultate pozitive', a afirmat preşedintele chinez Xi Jinping, în a doua şi ultima zi a forumului care a reunit în capitala chineză aproape 30 de şefi de stat şi de guvern, între care liderul de la Kremlin Vladimir Putin, relatează Reuters, conform agerpres.

Preşedintele chinez a subliniat că iniţiativa sa 'O centură, un drum' nu vizează o cooperare bazată pe raţiuni ideologice, ci una deschisă şi incluzivă şi urmăreşte să asigure o economie mondială deschisă, o globalizare echilibrată şi un comerţ mai liber, sporind totodată susţinerea pentru dezvoltarea tehnologiilor verzi.

După şase ani de război, armata siriană este aproape de controlul TOTAL asupra Damascului / VIDEO

Calea către "pace şi prosperitate" poate fi găsită dacă toţi cei implicaţi depun eforturi comune, deşi mai este mult de făcut, a menţionat Xi Jinping, care a anunţat totodată că următorul summit 'O centură, un drum' va avea loc în 2019.

China a semnat în cursul actualei ediţii a forumului acorduri de cooperare cu 68 de ţări şi organizaţii internaţionale, a mai spus preşedintele chinez.

Un incendiu de proporţii a distrus o sinagogă istorică din Manhattan - FOTO/VIDEO