Oficialii din secuime i se plâng lui Iohannis de ABUZURILE DNA: suntem STIGMATIZAȚI/VIDEO

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 18-07-2017 11:37
Actualizat: 18-07-2017 12:37

Președintele Klaus Iohannis a primit plângeri din partea oficialilor de Ținutul Secuiesc despre presupusele abuzuri ale DNA. Primarul din Gheorgheni, Nagy Zoltan, i-a explicat președintelui cum a cutremurat DNA-ul comunitarea din Gheorgheni.

Klaus Iohannis bate cu pumnul în masă în secuime: NU autonomie pe criterii etnice/VIDEO

Oficialii din Harghita și Covasna i-au cântat imnul secuiesc lui Klaus Iohannis, la Miercurea Ciuc/VIDEO

Nagy Zoltan i-a explicat președintelui că fostul primar din Gheorgheni și-a pierdut mandatul ca urmare a faptului că DNA l-a trimis în judecată într-un dosar în care a semnat vânzarea a patru acri de teren. ”Avea și aprobarea consiliului local și toate actele necesare”, a spus Nagy Zoltan.

După ce a fost trimis în judecată de DNA, fostul primar din Gheorgheni a sunat-o pe secretara de la primărie și i-a cerut să-i dea caseta cu ședința consiliului local în care s-a decis vânzarea respectivului teren. Pentru că a fost înregistrat, primarul a fost acuzat din nou de DNA pentru trafic de influență și a fost luată și secretara de la primăria Gheorgheni pentru infracțiunea de delapidare.

”Este foarte greu să atragem investiții într-o zonă în care nu este liniște. Nu credem că este normal ca o secretară să fie trimisă în judecată pentru o delapidare de 3-4 lei”, a conchis Nagy Zoltan.

De asemenea, primarul din Miercurea Ciuc și președintele CJ Covasna i s-au plâns președintelui că toți oficialii din secuime sunt ”stigmatizați” și vânați de DNA.

Aceștia i-au explicat președintelui că în ultimii ani mai mulți oficiali din această zonă au fost ridicați de procurorii DNA și asta conduce la incertitudine, ceea ce afectează investițiile în zonă.