DISPUTĂ pe Centenarul Marii Uniri. Ministrul Culturii cere RETRAGEREA unui deputat din comisie

Autor: Alexandra-Maria Cioroianu
Publicat: 21-07-2017 18:48
Actualizat: 21-07-2017 19:51

Este scandal de amploare în Comisia pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri. Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că va cere PNL să îl retragă pe deputatul Florin Roman din , după ce liberalul a susţinut că ministrul a pus "la secret" proiectele dedicate Centenarului pentru a "şifona bani".

"Am citit cu stupoare declaraţia halucinantă a domnului Roman, iar comentariile meritate ar trebui sa fie într-o notă pe care, totuşi, nu mi-o permit din actuala poziţie. E posibil ca domnul Roman să fi participat, pe alocuri, la altă şedinţă aşa că vă comunic, succint, adevărul: documentele privind Centenarul nu sunt secret de serviciu, am comunicat viziunea Guvernului privind Centenarul menţionând că s-au trimis 310 proiecte dar că mi-aş dori să avem peste 1000 (discuţiile au fost mult mai ample)", a declarat ministrul Culturii, senatorul PSD Lucian Romaşcanu, la solicitarea MEDIAFAX.

Citeşte şi: SURPRIZĂ de proporţii într-un proiect al Ministerului Transporturilor. Autostrada Sibiu-Piteşti, preţ DUBLU faţă de Master Plan

"Nu ţin de scaune, în general, am alte preocupări", a spus Romaşcanu, în contextul în care liberalul l-a acuzat că "se ţine cu dinţii şi de scaunul de ministru şi de cel de şef al Comisiei pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri".

Lucian Romaşcanu a afirmat că va cere PNL să îl retragă pe deputatul PNL Florin Roman din Comisia parlamentară pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri.

"Deşi în şedinţă s-a decis să nu politizăm o Comisie extrem de importantă, domnul Roman, cât a fost cu noi, a avut o atitudine permanent agresivă culminând cu acest comunicat. În consecinţă, având în vedere importanţa majoră pe care o are această Comisie şi nevoia de a lucra dincolo de partizanate, o sa cerem PNL să îl retraga pe domnul Roman din comisie şi să îl înlocuiască cu un parlamentar PNL deschis dialogului şi atitudinilor constructive", a spus Romaşcanu.

Citeşte şi: SOV, noi DEVĂLUIRI din PUŞCĂRIE despre un dosar GREU. Acuzaţii GRAVE la adresa lui Kovesi

Vicepreşedintele Comisiei pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri liberalul Florin Roman a declarat că ministrul Culturii a pus la "secret de serviciu proiectele pentru centenar cu scopul probabil de a şifona bani publici".

"Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a condiţionat prezentarea proiectelor depuse pentru manifestaţiile prilejuite de aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire de nedivulgarea informaţiilor din documente, precizându-le membrilor Comisiei parlamentare pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri şi a Războiului pentru întregirea Neamului că acestea ar avea caracter de <>", a spus liberalul, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Deputatul PNL susţine că Lucian Romaşcanu a afirmat că ar fi fost depuse 1.000 de proiecte, din care Departamentul Centenar şi AFCN au preselectat 321, fără a prezenta criteriile obiective în baza cărora s-a făcut această selecţie cu excluderea comisiei parlamentare din acest proces.

Liberalul l-a "somat" pe ministrul Culturii să prezinte public proiectele depuse pentru Centenar şi să transparentizeze acest proces "ori, în caz contrar, să-şi dea demisia din Guvern", potrivit sursei citate.

Citeşte şi: Traian Băsescu, replică DURĂ în scandalul dintre DNA şi procurorul Iorga-Moraru. 'Atitudine de şef de instituţie GĂINAR' .